Nemanja Radonjić gol i asistencija Herta Frajburg video
Foto: EPA-EFE/ANNEGRET HILSE

Srpski fudbaler Nemanja Radonjić postigao je gol u pobedi Herte nad Frajburgom u meču 30. kola Bundeslige.

PROČITAJTE JOŠ:

Radonjić, koji u Herti igra kao pozajmljen igrač Olimpika iz Marseja dao je treći gol svog tima, a doprineo je pobedi i jednom asistencijom.

Herta je povela u 13. minutu golom Kšištofa Pjonteka i ubrzo posle toga na scenu je stupio srpski reprezentativac.

Igrao se 22. minut kada je Radonjić prošao po levoj strani i potpuno izbacio iz igre Filipa Linharta.

Krenuo je ulevo, fintirao udesno i, žargonski rečeno, „izlomio kičmu“ svom čuvaru, jer je Linhart pao iza gol-aut linije.

Nemanji je ostavljeno dovoljno prostora da može mirno i neometano da uposli Petera Pekarika, a iskusni Slovak je bio siguran za 2:0.

Na poslednji gol čekalo se do 85. minuta i trenutka Radonjićeve magije. Srbin je predriblao gotovo celu odbranu i prošao kroz nju kao nož kroz margarin.

Solo prodorom je došao do pred gol i ostavio je nemoćnog Florijana Milera na golu Frajburga, da se pita šta se desilo njegovim saigračima iz odbrane.

Herta je ovom pobedom uspela da dođe do svog 30. boda u prvenstvu i izađe iz zone ispadanja, pošto je sada na 14. mestu Bundeslige.

U zoni ispadanja ostali su Arminija iz Bilefelda sa 30 bodova na 16. mestu, Keln sa 29 bodova na 17. i već otpisani Šalke koji je ranije ispao jer na poslednjem, 18. mestu ima samo 13 bodova.

Podsećamo, Radonjiću je ovo treći gol uz dve asistencije u 23 meča u svim takmičenjima ove sezone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar