Foto: Printscreen Youtube

Fudbaleri Ajaksa pobedili su Fejenord sa 3:0 u meču 32. kola holandske Eredivizije u meču u kom je viđeno više uzbuđenja, grešaka i na kraju golova.

Viđena je i asistencija kapitena „kopljanika“ Dušana Tadića, koji je dodavanjem za Mohameda Kudusa potvrdio pobedu šampiona Holandije u 79. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Neres je dobio pas od Kudusa, iza Davida je protrčao Ekelenkamp koji se ubacio na desno krilo u kontri, ali se Neres odlučio da pošalje loptu Tadiću na suprotnoj strani.

Tadić je samo spustio loptu u sredinu za Kudusa, ovaj je pucao precizno po zemlji u ćošak za 3:0. Pre toga su pala po dva autogola i crvena kartona.

Ajaks je poveo u 21. minutu, nakon što je Markos Senesi pogodio svoju mrežu. Šest minuta kasnije Fejenordu je pogodak poništen pregledanjem VAR tehnologije.

Edson Alvarez je u završnici prvog poluvremena dobio crveni karton, pa je Ajaks u nastavku igrao sa čovekom manje na terenu.

Liroj Fer je u tim završnim trenucima prvog dela igre promašio penal za Fejenord, koji je poklonio rivalu još jedan gol – u 67. minutu.

Tada je Ridžsijano Haps pogrešio. Prethodno su snage na terenu poravnate jer je isključen i Tajrel Malasija po isteku punog sata igre, te je i Fejenord igrao sa deset fudbalera.

Ajaks posle nove pobede ima 82 boda i ubedljivo je prvi pred poslednja dva kola u Erediviziji u kojoj je već proslavio titulu šampiona.

Fejenord sa 55 bodova zauzima peto mesto holandskog prvenstva. Inače, ovo je Tadiću 26. asistencija na 49 utakmica u svim takmičenjima ove sezone, a ima i 22 gola.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar