Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Dušan Vlahović je golom protiv Lacija upisao svoje ime u istoriju i pridružio se čuvenom legendama Fjorentine, a potom drugim golom i rešio pitanje pobednika u meču 35. kola Serije A.

PROČITAJTE JOŠ...

Akciju kod prvog gola u 32. minutu započeo je Nikola Milenković na polovini Fjorentine, da bi, nakon kombinovanja pored leve aut linije, lopta stigla do Kristijana Biragija.

Biragi je sa njom došao gotovo do same gol-aut linije, odakle je uputio centaršut paralelno sa njom.

Reprezentativac Srbije bio je sam na gol-liniji, pa mu nije bilo teško da loptu samo prosledi u mrežu za vođstvo svog tima.

On je ovim pogotkom stigao do brojke od 20 postignutih golova, i na taj način zauvek upisao svoje ime u istoriju Fjorentine.

Pre njega, to su uspeli Urugvajac Pedo Petrone, Šveđanin Kurt Hamrin, kao i legendarni Argentinac Gabrijel Batistuta.

Lacijalima je pobeda bila neophodna kako bi ostali u trci za Ligu šampiona, ali nisu uspevali da ozbiljnije ugroze gol domaćeg sastava. Nada da mogu do preokreta trajala je sve do 88. minuta, kada je Vlahović nakon kornera nadskočio Luiza Felipea i glavom poslao loptu tako da Pepe Reina nije mogao da je dohvati.

Vlahović je takođe sustigao Romelua Lukakua na drugom mestu najboljih strelaca Serije A, pošto obojica imaju po 21 postignut pogodak, dok je Kristijano Ronaldo prvi sa 27. Četvrto mesto drži Ćiro Imobile, koji nije uspeo da pogodi gol Fjorentine, pa je ostao na 19.

„Viola“ je ovom pobedom stigla do 38. boda, pa se nalazi nadomak opstanka, pošto tri kola pre kraja ima sedam bodova više, uz meč više od Beneventa, koji je prvi ispod crte za ispadanje.

Svih 90 minuta za Lacio je odigrao Sergej Milinković Savić, ali nije uspeo da postigne pogodak. Njegovi „neboplavi“ su ostali na broju od 64 osvojena boda, a kako je preostalo da do kraja odigraju još četiri utakmice, koliko i Atalanti, Juventusu, Milanu koji imaju pet osvojenih bodova više, jasno je da su šanse za plasman u Ligu šampiona minimalne, pa je izvesno da će naredne sezone igrati u Ligi Evrope.

Serija A, 35. kolo

Subota

Specija – Napoli 1:4 (0:3)

(Pikoli 64 – Zjelinski 15, Osimen 23, 44, Lozano 80)

Udineze – Bolonja 1:1 (1:0)

(De Paul 23 – Orsolini 82. penal)

Inter – Sampdorija 5:1 (3:1)

(Galjardini 4, Sančez 26, 36, Pinamonti 61, Martinez 70. penal – Keita 35)

Fjorentina – Lacio 2:0 (1:0)

(Vlahović 32, 89 – ck. Pereira 90+7)

Nedelja

12.30 Đenova – Sasuolo

15.00 Benevento – Kaljari

15.00 Parma – Atalanta

15.00 Verona – Torino

18.00 Roma – Krotone

20.45 Juventus – Milan

Foto: SofascorePratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar