Kilijan Mbape
Foto: Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar)

Nadali su se Francuzi da bi mogli na Olimpijskim igrama koje organizuju treći put u istoriji da imaju najjaču fudbalsku selekciju, barem koliko je to moguće u odnosu na ograničenja. Ipak, to se neće desiti.

Kilijan Mbape je objavio u nedelju da neće igrati za olimpijsku reprezentaciju na Igrama u Parizu od 24. jula do 9. avgusta (datumi fudbalskog turnira). Neće obući dres Anrijeve reprezentacije, kako je zovu u Francuskoj jer je vodi Tjeri Anri.

PROČITAJTE JOŠ

Razlog? Real Madrid je uložio vetu na tu opciju. Mbape je ranije ove godine rekao da želi da zaigra u Parizu, ali kako se olimpijski turnir ne nalazi u FIFA kalendaru klubovi nisu u obavezi da puste igrače.

Tjeri Anri nije stavio na prvi spisak od 25 igrača Mbapea, ali je saopštio da će ga pozvati naknadno u slučaju da on dobije dozvolu kluba.

„Stav mog kluba bio je vrlo jasan, tako da od tog trenutka mislim da neću učestvovati na Igrama“, poručio je Francuz i time razočarao sve.

Ipak, istakao je zbog čega nije bilo moguće da nastupi na Igrama.

„To je jednostavno tako i ja to takođe razumem. Pridružujem se novoj ekipi u septembru, tako da to nije najbolji način za početak avanture. Ovom francuskom timu ću poželeti sve najbolje. Gledaću svaku utakmicu. Nadam se da će osvojiti zlatnu medalju“, dodao je on.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu

BONUS VIDEO Dušan Tadić posle poraza od Engleske

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar