Foto: EPA-EFE/STEFFEN SCHMIDT
Foto: EPA-EFE/STEFFEN SCHMIDT

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) uvela je kratkoročni prelazni rok za naredno leto, kako bi pomogla igračima da promene klubove i igraju na Svetskom klupskom prvenstvu u SAD.

Posle privremene promene pravila o transferima, fudbalerima kojima ističu ugovori 30. juna omogućeno je da pre toga, kao slobodni igrači, potpišu ugovore sa jednim od 32 kluba koji će igrati na Svetskom klupskom prvenstvu u junu i julu naredne godine u SAD.

Do sada su postojali letnji i zimski prelazni rok, a Savet FIFA je sada odobrio kratkoročni prelazni rok, koji će trajati od 1. do 10. juna.

PROČITAJTE JOŠ:

FIFA je uvela novi format Svetskog klupskog prvenstva, zbog čega su brojni fudbaleri i Sindikat fudbalera ljuti, jer ih niko nije konsultovao u vezi sa proširenim kalendarom i uvođenjem većeg broja utakmica.

Mogući slobodni agenti sledećeg leta, između ostalih, su igrači poput Mohameda Salaha, Trenta Aleksander-Arnolda i Virdžila van Dajka iz Liverpula, kapitena Totenhema Sona Hjun-Mina, Kevina De Brujnea iz Mančester sitija…

Svetsko klupsko prvenstvo igraće se na 12 stadiona od 15. juna do 13. jula u SAD.

Rodri, vezni fudbaler Mančester sitija, već je pričao o mogućem štrajku fudbalera zbog teškog rasporeda, a ni navijači širom Evrope, posebno u Nemačkoj, nisu baš zadovoljni kalendarom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar