U nadi da će UEFA i FIFA biti zadovoljni

Na Skupštinu Fudbalskog saveza Srbije drugog dana došlo je znatno više delegata nego što je to bio slučaj u ponedeljak kada nije bilo kvoruma za početak.

U prostorijama Fudbalskog saveza u Staroj Pazovi nalazilo se 72 delagata od ukupno 85 na spisku, pa je postojao kvorum i održana je još jedna burna sednica.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je prethodno najavljeno, drugog dana Skupštine nije se birao predsednik FSS-a, a kandidaturu je povukao Nenad Bjeković i otišao je tiho, bez ikakvog komentara.

Njegovom izboru se protivila Crvena zvezda, koja je kao i u ponedeljak na Skupštinu poslala Marka Petrovića, operativnog direktora.

Od poznatih lica u Staroj Pazovi nalazio se i Branislav Nedimović, koji se nakon povlačenja Bekovića pominje kao prvi kandaidat za predsednika FSS. Prisutan je bio i Tomislav Karadžić, koji se prijateljski pozdravio sa Nedimovićem.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Kao i u ponedeljak došao je i Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije i čovek koji je više puta do sada podržao Bjekovića. Piksi je po ulasku u salu dobio ovacije od strane prisutnih.

Utvrđeno je da odbor delegata izvršen u skladu sa statutom i odlukom o sprovođenju izbora. Mandat jednog, 85. delegata, nije mogao da bude verifikovan. FS Vojvodine predložio Tomislava Karadžića i njegov mandat ne može da bude verifikovan kao delegat jer je počasni predsednik FSS-a. Nema pravo glasa na sednici organa i tela saveza.

Prošle su sve tačke dnevnog reda zaključno sa osmom, usvojen je i izveštaj, a verbalni sukob i prozivke Žarka Zečevića, potpredsednika OKS i dugogodišnjeg funkcionera Partizana, i Marka Petrovića, operativnog direktora Crvene zvezde, upotpunio je dva dana skandala u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Po završetku sednice se Nenad Bjeković odmah povukao bez komentara, a iz UEFA su bili zadovoljni što je sednica ipak održana.

Luka Nikola iz UEFA je ponovio da je Srbiji potrebna sva mirnoća pred Mundijal, da će UEFA nastaviti da podržava FSS kad je potrebno i da će izbori (u januaru, prim.aut) biti u skladu sa statutom saveza. Poželeo je sreću Piksiju, kaže da je kao Švajcarac pristrasan, ali da bi voleo da Srbija i Švajcarska igraju zajedno u nokaut fazi Mundijala i veruje da će Srbija biti ozbiljan protivnik.

Ni predstavnik FIFA Elhan Mamadov više ne preti kaznama FSS, jer je sednica ipak održana, ali je ostao gorak ukus.

Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs

BONUS VIDEO Bura u FSS – Zečević oštro napao Terzića: Nije izlazio iz Bjekine i moje kancelarije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar