Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Prvog dana Izborna skupština Fudbalskog saveza Srbije nije imala kvorum za glasanje, pa je odložena za utorak od 14 sati.

Po statutu FSS, to je moguće, ali je veliko pitanje da li će se delegati pojaviti na današnjoj Skupštini.

PROČITAJTE JOŠ:

Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, na društvenim mrežama je napisao da delegati nisu ni dobili zvaničan poziv za Skupštinu.

Čelnici UEFA i FIFA najavili su da će biti posledica ukoliko se delegati ne pojave. Ono na šta su pristali predstavnici UEFA (Luka Nikola) i FIFA (Elkan Mamadov), jeste da na ponovljenoj Izbornoj skupštini budu izostavljene tri tačke dnevnog reda, te da što je najvažnije – ne bude izabran novi predsednik.

Ostale tačke poput izveštaja o radu, usvajanje dnevnog reda, verifikacija mandata, izveštaj verifikacione komisije, izbor radnih tela Skupštine njeno otvaranje i razmatranje zapisnika sa sednice – ostaju.

Prema dosadašnjim saznanjima izbor novog predsednika FSS-a sačekaće do januara, odnosno kraj Mundijala u Kataru kako se ne bi pravila loša atmosfera oko reprezentacije. FSS već godinu i po dana nema „glavu“, pošto je još marta 2021. sa funkcije predsednika otišao Slaviša Kokeza.

Jedini kandidat do sada da preuzme Kokezino mesto bio je Nenad Bjeković, ali se njegovoj kandidaturi protivila Crvena zvezda.

Međutim, sada se pominje kao kandidat i Branislav Nedimović, doskorašnji ministar poljoprivrede, a ceo rasplet očekujemo početkom 2023. godine.

Za sada će biti dovoljno da se verifikuju delegati i zadovolje uslovi koji stiži iz FIFA i UEFA. Uz to moraće da bude izabran i Privremeni organ, koji će najverovatnije činiti Nenad Bjeković, Jovan Šurbatović i neko iz sadašnjeg Izvršnog odbora.

BONUS VIDEO Erupcija nakon gola Mitrovića