Burno u Staroj Pazovi

Žarko Zečević, bivši čelnik Partizana, a sada potpredsednik OKS-a, tokom Skupštine Fudbalskog saveza Srbije oštro je napao Zvezdana Terzića.

Zečević je optužio Terzića da nije izlazio iz njegove, ali i kancelarije Nenada Bjekovića, koji je donedavno bio pominjan kao jedini kandidat za predsednika FSS-a.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kao sportski radnik koji je u sportu više od 30 godina, želim da dam napomene u vezi sa svime što se dešavalo ovih dana. Antagonizam između Zvezde i Partizana doveo je do ovoga. To šteti našem sportu i fudbalu, odnosima u društvu, ponašanju navijača i svemu ostalom. Od 1985. godine, navešću vam predsednike FSS. Tomaš Tomašević, Crvena zvezda, Nemanja Stanković, Crvena zvezda, Miljan Miljanić, Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, Crvena zvezda, Dragan Piksi Stojković iz Crvene zvezde i Slaviša Kokeza iz Crvene zvezde. Samo je Tomislav Karadžić bio iz Partizana“, rekao je Zečević.

Nastavio je u istom tonu…

„Isto je i sa generalnim sekretarima. O čemu se radi ovde? Zarad privatnih interesa urušavamo sve, pravimo ujdurmu kada reprezentaciji ide kako treba, kada nas čeka Mundijal i imamo veliko šansu da se plasiramo i na EP“.

Potom je prozvao generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića.

„Terzić me je javno prozvao preko novina, žao mi je što nije ovde. Rekao je da Bjeković ili Zečević ne mogu da budu kandidati. Bolje da je rekao niko iz Partizana ne može da bude kandidat za predsednika FSS. Kada je on trebalo da bude predsednik FSS nije izlazio iz moje kancelarije, dok nije postavljen za predsednika. Sada ima obraza i snage da se ovako obraća. Bjekovića prozivate, čoveka bez mrlje u sportu – reprezentativac, izuzetno poštovan funkcioner. Mi tako sada razgovaramo između nas. Vodeći se privatnim interesima“, istakao je Zečević.

Odmah je stigao i odgovor iz Crvene zvezde, preko Marka Petrovića, operativnog direktora crveno-belih.

„Ovako niske udarce, spominjati čoveka koji nije ovde u sali… Gospodo, u tome je razlika između Crvene zvezde i Partizana. Sram vas bilo da ovako spominjete Terzića. Vaš kandidat, koji je v.d. predsednika Saveza, nije se udostojio da nas pozove na kafu za godinu dana. Ovo je sramotno šta ste uradili“, rekao je Petrović.

Rasprava nije nastavljena, pošto je traženo da se prisutni drže dnevnog reda.

Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, rekao je da neće glasati za usvajanje dnevnog reda jer je Sindikat lani podneo predloge za novi statut koje nisu usvojene.

Poznato je da se Zvezda protivila tome da Bjeković bude predsednik FSS-a, a nakon njegovog povlačenja najviše šansi ima bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

BONUS VIDEO Spektakularan gol Tadićevog saigrača, podsetio jedan na najlepših u istoriji fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare