Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Partizan pojačanjem želi da reši krizu.

Košarkaši Partizana su nakon novog poraza u Evroligi od Crvene zvezde krenuli u traženje pojačanja, a procenjeno je da je neophodan igrač na poziciji plejmejkera.

Crno-beli su naciljali Tajlera Dorsija, bivđu zvezdu Olimpijakosa koji trenutno igra u razvojnoj ligi za Teksas Ledžentse, ali po „dvosmernom ugovoru“ koji ima sa Dalas Maveriksima.

PROČITAJTE JOŠ

Kao javlja „Sport klub“, crno-beli su započeli pregovore oko potencijalnog transfera, poslali su ponudu ali je Dorsijeva situacija u ovom trenutku kompleksna. Razrešenje treba očekivati u narednih desetak dana ili oko Nove godine.

Dorsi je letos potpisao ugovor sa Maveriksima, ali je odigrao samo jednu utakmicu ove sezone, i to u oktobru protiv Memfis Grizlisa, na kojoj je za četiri minuta imao devet poena i dva skoka. Potom je prosleđen u redove ’Legendi’, tim Mavsa u Razvojnoj ligi, a pre nekoliko dana je odigrao najbolju utakmicu karijere, na kojoj je imao 47 poena u porazu svoje ekipe od Birmingem Skvadrona 138:135. 26-godišnji bek je tako postigao novi rekord Razvojne lige po broju poena na jednoj utakmici, uz šut iz igre 16/27. Na 12 utakmica do sada prosečno je beležio 24,8 poena po utakmici.

Grčkog reprezentativca su kao 41. pika na NBA draftu 2017. godine izabrali Atlanta Hoksi, u kojima se zadržao samo sezonu, pre prelaska u Grizlise. U tom periodu je odigrao 104 utakmice, da bi se potom preselio u Evropu, gde je prvo igrao za Makabi, a potom Olimpijakos prošle sezone, pre povratka u najjaču ligu na svetu. S obzirom na to da mu je majka Grkinja, tako je stekao pravo da nastupa za Grčku, sa kojom je učestvovao na Evrobasketu prošlog leta.

BONUS VIDEO Poslednja tri minuta evroligaškog večitog derbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar