Dugo će se pričati o prvom evroligaškom večitom derbiju koji je bukvalno odlučila jedna lopta.

Košarkaši Crvene zvezde srušili su Partizan sa 76:73 trojkom Nemanje Nedovića u poslednjim sekundama meča. Crveno-beli su tako upisali šest trijumf u Evropi ove godine, a nije tako delovalo na tri minuta pre kraja.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, izabranici Duška Ivanovića su nakon tajm-aut zaigrali i brzo istopili prednost crno-belih.

U prvom napadu nakon minuta odmora probio je Nemanja Nedović i promašio i taj šut. Ipak, tada se videlo da je Lesor ostao bez snage, pa je Hasan Martin uspeo da uhvatio loptu i da je pospremi u koš. Pokušao je Lesor da iznudi faul u tim momentima, što obično rade igrači koji ostanu bez snage, preterana potrošnja u prvom poluvremenu je tu došla na naplatu.

U sledećem napadu je Kevin Panter pokušao da završi akciju gotovo sa penala, ali je šutirao van balansa, sa nogama koje su izgledale kao na logou firme Majkla Džordana. Promašio je iz odlične akcije i pozicije, a Zvezda je tu loptu relativno lako pokupila i krenula da odgovori.

Nedović je preveo loptu, ostavio je Vildozi koji se spušta na 45 stepeni i pogodio prvu trojku nakon četiri promašaj do tog momenta.

Zvezda je stigla na samo poen zaostatka sa 71:70, pa je „parnom valjku“ bilo preko potrebno da upiše nove poene. Tražio je Željko Obradović minut odmora nakon što je vikao na igrače jer nisu poslušali njegova uputstva.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Još jednom je fokus kamere bio na Panteru, a tu je važnu ulogu imao Janis Papapetru koji je stvorio prednost protiv Nedovića i onda pogodio. Tražio je i faul u tom trenutku, ali ga nije dobio.

U sledećem napadu još jedna minijatura Vildoze koji pogađa drugu trojku zaredom, a odbrana Partizana je tu potpuno podbacila. Panter je trebalo da preuzme, a onda je kasnio da pokrije Vildozu.

Došlo se do 73:73, a onda je Obradović tražio tajm-aut.

Partizan je promašio sledeći napad nakon forsiranja šuta, a onda je usledila trojka Nedovića iz ćoška koju su verovatno svi već videli više puta. Probio je Vildoza i bacio na stranu Nedoviću koji je lako pogodio.

Tada je Obradović tražio tajm-aut, a onda je usledio neobičan moment. Video je Duško Ivanović kog je izveo na parket Obradović, a onda tražio i on tajm-aut kako bi prilagodio petorku onoj koju su izveli crno-beli.

Panter je još jednom promašio u poslednjoj sekundi i crveno-beli su upisali prvu pobedu na gostovanju posle dve godine.

BONUS VIDEO Skandal u Areni, navijači se prepucavali tokom minuta ćutanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar