Foto: Vanja Keser

Treći po redu Međunarodni festival studentskog dokumentarnog filma “Bistre reke” i ovog leta održaće se u pirotskom selu Temska.

Publika će imati priliku da pogleda 34 ostvarenja filmskih autora iz celog sveta, a za najmlađi deo publike biće organizovane radionice u kojima će moći da se upoznaju sa svetom filma.

Od 13. do 16. jula u starom, ali oživljenom bioskopu na desnoj obali Temštice, Fakultet dramskih umetnosti iz Beograda organizovaće filmski festival, koji je ove godine obogaćen filmskim kampom koji će trajati od 10. do 16. jula, a na kojim će mladi autori iz zemlje snimati svoje dokumentarne filmove, inspirisane Starom planinom i životom na njoj.

Selektori festivala, Bostjan Mašera, Nikola Polić i Narcisa Darijević Marković imali su nimalo lak zadatak da od 1.212 prijavljenih filmova odaberu one koji će biti deo selekcije, profesionalne i studentske.

Uzbudljivo filmsko putovanje počinje u Slovačkoj, preko Španije, Nemačke, Italije, Francuske i Ukrajine pa sve i do Pakistana, Irana, a onda dalje do Meksika i Argentine, sve do Rusije, Crne Gore i Srbije.

Festival organizuje i niz filmskih i kreativnih radionica za studente, učesnike kampa i sve zainteresovane goste festivala i stanovnike Temske.

Film „Prilagođeni“ reditelja Dejana Petrovića otvoriće ovogodišnji festival, a koji je tokom prošle godine imao uspešan festivalski život u celom svetu i bio ovenčan mnogobrojnim nagradama na najprestižnijim festivalima dokumentarnog filma.

Bonus video: Nada Blam: Deci u filmu treba dati više prostora, znam koje su im razvojne potrebe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar