Foto: Promo

CultureHub i La MaMa sa kolektivom Eho animato iz Beograda, organizuju od 1. do 3. septembra, druge međunarodne susrete „Mapiranje solidarnosti“ u Ustanovi kulture Parobrod, najavii su organizatori.

Nakon izuzetno uspešnog međunarodnog skupa „Solidarnost: digitalne strategije za kreativnu otpornost”, koji je održan u julu 2021, održaće se drugi međunarodni susret koji okuplja internacionalne i regionalne umetnike. Oni će kroz niz radionica i kreativnih razmena istraživati mogućnosti za stvaranje novih modela podrške i solidarnosti. Umetnici iz različitih oblasti imaće priliku da prošire polje svoje prakse i da se povežu sa kolegama širom sveta.

Umetnicima i organizacijama potrebne su nove strategije za borbu protiv društvene i kulturne izolacije. Tema „Mapiranje solidarnosti“ izabrana je kao odgovor na promenu klime u kojoj se odvijaju umetničke prakse. Ovaj projekat odgovara na postojeće izazove deleći hibridne strategije za kreativno prilagođavanje, koje integrišu digitalni pristup sa živim izvođenjem i povezuju lokalno stvaralaštvo sa globalnim.

Učesnici ovogodišnjeg skupa su La MaMa, CultureHub, kolektiv Eho Animato, Doplgenger duo, Efemerne konfesije – Markiza & Dekadenca, Selma Selman i Nemanja Stojanović.

Poslednjeg dana skupa, u nedelju, 3. septembra u 20 časova, publika će imati priliku da prisustvuje javnoj projekciji video rada koji uključuje odgovore umetnika na temu solidarnosti. Ovaj audio-vizuelni performans biće održan ispred UК Parobrod i otvoren je za javnost.

Foto: Promo

Кolektiv Eho animato i CultureHub, uz podršku La MaMa pozorišta, već nekoliko godina kontinuirano rade na povezivanju lokalne umetničke produkcije sa međunarodnom scenom, kroz koprodukcije i razmenu znanja u oblasti novomedijskih umetnosti.

Bonus video: Festival alternativne umetnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar