Foto: Jelena Petković

Razigravajući se sa muzičkim žanrovima, Igor Vins nam ovog puta predstavlja salsa/timba numeru „La Felicidad“ koju je snimio u kolaboraciji sa sjajnim kubanskim muzičarima iz sastava Tumbakin uz dva gostujuća pevača, poznata širom sveta među ljubiteljima kubanske muzike – Dayan Carrera i Alcibiades Durruthy.

Nakon dva zapažena singla objavljena ove godine, suptilne balade „Reči“, i energične, fanki numere „Zato što volim“, autor nas ovog puta poziva na ples, i to na kubansku salsu.

„ Neopisvo me je ispunjavao proces nastajanja i snimanja ove pesme u Barseloni ovog proleća, i verujem da se to makar malo prenosi u videu koji smo snimili baš tamo“, poručuje Vins.

Od koncertnih nastupa, Igor sa posebnom važnošću najavljuje koncert sa Big Bendom RTS-a koji će se održati 24.novembra ove godine.

Foto: Kenny Alvarez

Ovaj Beograđanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. Osim najobimnije saradnje sa Femijem Kutijem, Vins je sarađivao i nastupao i sa mnogim drugim muzičkim velikanima kao što su Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.

Bonus video: Ovacije za „Darka Rundeka i ekipu“ na Arsenal 12 Festivalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar