The Art of Zweihander 'Mad Prophet' Autor:Dejan Mandic

Dejan Mandić, ilustrator i profesor na katedri za Game Art/VFX animaciju na SAE Institutu u Beogradu, tokom oktobra izlagaće radove nastale u okviru serijala knjiga Zweihander RPG.

Izložba The Art of Zweihander – Umetnost Dvoručnjaka je retrospektivnog karaktera i obeležava desetogodišnju saradnju sa Danielom Foksom i njegovim Grim and Perilous Studiom.

The Art of Zweihander ‘Mad Prophet’ Autor:Dejan Mandic

Ilustracije su rađene tradicionalnom tehnikom olovke, a nastale su u okviru serijala knjiga pravila za društvenu igru Zweihander RPG. Inspirisane su starijim izdanjima sličnih igara iz sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

Dejan Mandić, rođen je 1977. u Sarajevu. Diplomirao je primenjenu grafiku 2002. godine na fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, kod profesora Jugoslava Vlahovića i Milke Vujović. Član je ULUPUDS-a od 2011. Godine- slikarsko grafička sekcija. Izlagao je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama.

The Art of Zweihander ‘Mad Prophet’ Autor:Dejan Mandic

Ovaj izuzetno kreativan i jedinstven autor se već dugi niz godina uspešno bavi ilustracijom, stripom, dizajnom karaktera, kao i dizajnom knjige. U toku svoje dugogodišnje karijere ilustrovao je na desetine knjiga, uključujući i serijal „Misterije Marte Smart” Uroša Petrovića.

Otvaranje izložbe održaće se u galeriji Umetničkog centra Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković”, 15. oktobra 2023. u 19h.

Bonus video: Izložba „Lavirint devdesetih“ vraća nas u ta teška vremena za Srbiju i region

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar