Foto: Promo

Monografija "100 godina Duška Radovića" naći će se u prodaji od 26. oktobra povodom obeležavanja stogodišnjice rođenja jednog od najznačajnijih i najomiljenijih autora našeg podneblja. Ovo kapitalno izdanje posvećeno životu i delu velikana naše pisane reči Duška Radovića objavljuje izdavačka kuća Mascom, saopšteno je iz ove kuće.

Duško Radović je najcitiraniji pisac i jedini autor sa ovih prostora čije knjige su prodate u skoro milion primeraka. Smatra se autentičnim jezičkim genijem i predstavlja jedinstven fenomen naše kulture.

Velikan pisane reči i društveni kritičar, analitičar i neprevaziđeni poznavalac našeg mentaliteta svojevrsni je koautor ove monografije.

Duško Radović Foto: RTS

Ovu knjigu – sa obiljem do sada neobjavljenih Duškovih tekstova, crteža, beležaka, arhivske građe, fotografija i memorabilija, priredila je Zorica Hadžić. Neizmeran doprinos monografiji su, kao saradnici, dali i naslednik Duška Radovića, Miloš Radović, i sam, kao reditelj, značajan akter naše kulturne scene, i Matija Bećković kojeg za Duška vezuje dugogodišnje prijateljstvo. Bećković se u knjizi pojavljuje kao neka vrsta naratora čije pripovedanje povezuje građu.

– Sigurni smo da će ova, koliko poučna i informativna, toliko i zabavna i zanimljiva knjiga omogućiti mnogima da Duška Radovića upoznaju u svetlu u kojem ga mi vidimo: kao velikog stvaraoca, slobodnog mislioca i čoveka od integriteta koji svojim životom i delom svima može da nam posluži kao uzor – poručuju autori.

Bonus video: Matija Bećković na promociji knjige Emira Kusturice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar