Foto: Promo

Delo Vilijema Šekspira "Bogojavljenska noć", u režiji Ivana Vanje Alača, u koprodukciji Pozorišta mladih, Šekspir festivala i novosadske Akademije umetnosti, premijerno će biti izvedeno 29. juna u Vili Stanković, u Čortanovcima, na otvaranju desetog Šekspir festivala.

Predstava se izvodi kao deo novoustanovljenog programa Šekspir festivala – “Moj prvi Šekspir”.

U predstavi igraju: Andrijana Đorđević, Miloš Lazić, Miloš Macura, Jelena Lončar, Aleksandar Milković, Đorđe Mitrović, Aleksa Jovčić, Anica Petrović, Saša Latinović i Ervin Hadžimurtezić.

Muziku u predstavi uživo izvodi kvartet koji čine: Dimitrije Beljanski (klavir), Katarina Badnjar (violina), Stefan Milović (klarinet) i Nina Henig (violončelo).

Nakon prve reprize, koja će biti 3. jula, takođe u Čortanovcima, predstava će od naredne sezone biti na redovnom repertoaru Pozorišta mladih.

Reditelj Ivan Vanja Alač zahvalio je svom profesoru, reditelju Nikiti Milivojeviću, što mu je pružio priliku da u svojim mladim danima postavi Šekspirovu predstavu.

“Poveravanjem ovakvog zadatka mladoj autorskoj i glumačkoj ekipi projekta ‘Moj prvi Šekspir’ osetio sam veliku zahvalnost i odgovornost da svojom mladošću, energijom i brzinom pokažemo pre svega koliko je Šekspir i dan danas ‘mlad’”, rekao je Alač, a prenosi Pozorište mladih.

Bonus video: Vanja Ejdus – Narodno pozorište ušlo u istoriju sa prvim nagradama na „Sterijinom pozorju“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar