BETINA FOTOGRAFIJA GODINE - NAGRADA DAMJAN DIKLIC Foto: Dragana Udovičić

Ovogodišnja 18. izložba Betine fotografije godine, biće otvorena sutra u 18 časova u Dorćol placu, a organizator je kao i svake godine agencija Beta uz podršku ambasade Nemačke u Beogradu. Biće predstavljeno 44 fotografija, od 308 pristiglih na konkurs.

Žiri koji je radio u sastavu Milena Marjanović, istoričarka umetnosti, Nenad Petrović, fotograf i Imre Sabo, fotograf, prvu nagradu dodelio je fotoreporterki agencije “Life photo” Sanji Knežević za fotografiju „U klopci“. Druga nagrada dodeljena je fotoreporteru Bloomberg Media Distribution Oliveru Buniću za fotografiju „Quarantine“, a treća nagrada fotoreporteru Bosanske medijske grupe (BMG) Samiru Zahiroviću za fotografiju „Love“. Nagrada publike pripala je frilens-fotoreporteru Denisu Ruviću za fotografiju “Haris – Rudnik Breza”.

Na otvaranju izložbe će biti uručene i nagrade laureatima, u novčanim iznosima od 1.000, 750 i 500 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Prva nagrada, “U klopci”. Foto: Sanja Knežević

BETINA FOTOGRAFIJA GODINE – PRVA NAGRADA Foto:Sanja Knežević

Druga nagrada, “Quarantine”. Foto: Oliver Bunić

BETINA FOTOGRAFIJA GODINE – DRUGA NAGRADA Foto:Oliver Bunić

Treća nagrada, “Love”. Foto: Samir Zahirović

BETINA FOTOGRAFIJA GODINE – TRECA NAGRADA Foto: Samir Zahirović

Nagrada publike, “Haris – rudnik Breza”. Foto: Denis Ruvić

BETINA FOTOGRAFIJA GODINE – NAGRADA PUBLIKE Foto:Denis Ruvić

Ove godine Agencija Beta je uvela i tematsku nagradu za najbolju fotografiju iz oblasti života i inkluzije osoba sa posebnim potrebama. Nagrada nosi ime Damjana Diklića (1980 –2021), nedavno preminulog glumca rođenog sa Daunovim sindromom, a pripala je frilens-fotoreporterki Dragani Udovičić za fotografiju “Amina u senzorskoj sobi”.

Osamnaestu izložbu “Betina fotografija godine” prati katalog u kome je publikovan izbor novinskih fotografija snimljenih u regionu jugoistočne Evrope u proteklih godinu dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar