Džek Nikolson Foto: EPA/PAUL BUCK

Slavni glumac ima bizarnu porodičnu priču.

Džek Nikolson važi za jedno od najpoznatijih lica Holivuda. Glumio je u brojnim kritički priznatim filmovima, a trag je ostavio i u romantičnim komedijama.

PROČITAJTE JOŠ

Poznat kao veliki ljubitelj žena, Nikolson je tokom 50 godina duge karijere osvojio srca brojnih lepotica. Njegov čuveni šarm mu je u tome pomogao, ali glumac je sve vreme krio bolnu porodičnu priču.

Džek je odrastao kao mnogo mlađi brat dve sestre, Džun i Lorejn. Njegovi roditelji su bili Džon i Etel Mej (koju je Džek od milja zvao Mud), ali Džon retko kada je bio na slici jer se odselio odmah nakon što se Džek rodio.

Džek Nikolson Foto: EPA/PAUL BUCK

Tokom Džekovog života, njegov otac se pojavljivao i izlazio iz porodice. Međutim, Džekova majka je bila posvećena svojoj deci i starala se da budu pravilno vaspitana. Naime, Etel je otvorila kozmetičku radnju kako bi zarađivala novac da obezbedi svoju decu.

Džekova sestra Džun je već živela u Los Anđelesu, kada joj se pridružio budući glumac. Njemu se ovaj grad toliko dopao da je odlučio da ostane, iako je prvobitno došao na samo nekoliko nedelja.

U početku, Džek je dobijao čudne poslove na setovima, međutim, jednog dana ga je primetio menadžer MGM-a i ubrzo je počeo da dobija uloge u niskobudžetnim horor filmovima. Njegova karijera je ubrzo krenula uzlaznom putanjom, a prvu veliku šansu je dobuio u filmu „Easy Rider“ 1959. godine.

Oskar
Džek Nikolson sa trećim Oskarom za ulogu u filmu „Dobro da bolje ne može biti“ Foto: HECTOR MATA / AFP / Profimedia

Decenijama kasnije, tek kada je njegova sestra umrla, Džek je dobio šokantne vesti.

Naime, zahvaljujući jednom novinaru, Džek Nikolson je saznao da mu detinjstvo nije bilo onakvo kako je zamišljao. Džekovi baba i deda su ga odgajili kao svoje dete, a njegova majka se predstavljala kao njegova sestra. Na žalost, porodica mu je umrla pre nego što je saznao za to, pa nikada neće shvatiti zašto su od njega krili ovu tajnu.

Istina je izašla na videlo kad je 1974. u bioskop stigao „Chinatown“, a Time Magazine je o proslavljenom glumcu radio veliku priču. Pitanje novinara o roditeljima ga je zateklo i sve je negirao, ali je kasnije istražio priču i saznao istinu.

Džek Nikolson Foto: EPA/PAUL BUCK

Nikolson je saznao da je njegova majka, Džun Frensis Nikolson, koja je bila ambiciozna mlada plesačica, zatrudnela sa, kako će se kasnije ispostaviti – oženjenim muškarcem. Upravo zbog toga, brigu o malenom Džeku preuzela je glumčeva baka, za koju će tokom mladosti Nikolson misliti da mu je majka.

„To je cena slave. Novinari počinju da kopaju po vašem privatnom životu i u sledećem trenutku saznate da vam je sestra zapravo majka“, izjavio je svojevremeno Nikolson tim povodom.

Džek Nikolson Foto: EPA/PAUL BUCK

Umesto da bude uznemiren tajnom koju je čuvala njegova porodica, Džek je bio ponosan na svoju majku i baku jer su uspele da čuvaju tajnu do svoje smrti. Džek je čak izrazio koliko je srećan zbog života koji mu je dat, uprkos tome što je bio težak.

„Moja jedina emocija je zahvalnost, bukvalno, za moj život.“

BONUS VIDEO: Sve što niste znali o Leonardu Dikapriju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar