Gloria Vanderbilt Foto: Van Tine Dennis/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ogromno bogatstvo koje je nasledila nije joj donelo sreću.

Čuveni bogataš Redžinald Klejpul Vanderbilt, vlasnik parobrodske i železničke industrije, preminuo je od ciroze jetre, kada je njegova najmlađa naslednica Glorija imala svega 18 meseci koju je dobio u braku sa Glorijom Morgan.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sirota mala bogatašica“, kako su je zvali, dobila je ime po svojoj majci, koja je nasledila ogromno bogatstvo nakon smrti muža. Međutim, novac je počela da rasipa na provod, a pričalo se i da je imala afere sa ženama.

Kada je Glorijina tetka uvidela da ovo nije zdrava okolina za njeno odrastanje, odlučila je da stvari preuzme u svoje ruke i podnese zahtev za starateljstvo.

Međutim, ni dobar odnos sa tetkom nije dugo potrajao. Glorija Vanderbilt se vrlo rano otisnula u Holivud, a sa samo 17 godina se prvi put udala i to za novinara Paskvalea di Ćika što njena tetka nikako nije mogla da prihvati.

Gloria Vanderbilt Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ne čudi što je njena tetka osudila ovakav brak jer je Paskvalea bio nasilan prema Gloriji, zbog čega se na kraju i razvela od njega.

U tom periodu Glorija postaje punoletna i zvanično nasleđuje milione, a neverovatnu životnu stranicu okreće samo dan nakon razvoda kada se udala za 64- godišnjeg dirigenta Stokovskog.

U braku sa njim dobila je dvojicu sinova, Stanislausa i Kristofera. Ipak, bračna sreća nije dugo trajala, te posle 10 godina braka odlučuju da se razvedu.

Glorija je morala na sudu da se bori za starateljstvo nad sinovima jer ju je suprug optužio da zbog noćnih provoda zanemaruje naslenike. S druge strane ona je istakla da se dirigent pogrešno predstavlja, te da nema 72 već 85 godina, kao i da je prema njoj nasilan.

Sud na kraju ipak odlučuje da decu dodeli Gloriji, ali se brzo posle razvoda udaje za Sidnija Lameta. Ni ovaj brak nije potrajao, pa se posle njega udaje za Vajate Kupera i sa njim ponovo dobija dvojicu sinova.

Iako je imala iza sebe brojne uspone i padove, ni šta nije moglo da se meri sa onim što ju je sačekalo te 1988. godine kada se njen najstariji sin ubio. Na samoubistvo se odlučio zbog depresije uslovljene raskidom od devojke. Glorija je pokušavala da ga zadrži i ne dozvoli mu da skoči, ali nije uspela.

„Ta bol nikad ne prolazi. Samo poprima drugi oblik. Pomišljala sam tada da se i sama ubijem, ali onda sam pomislila na tebe i to bi me zaustavilo,“ ispričala je Glorija svom sinu Andersonu Kuperu 2012. godine, prenosi Stil.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših holivudskih glumica koje su potpuno prirodne