Film Pariz, Teksas Foto: United Archives/Impress / United Archives / Profimedia

O ovome se i danas priča.

Nastasja Kinski je svoju karijeru započela vrlo mlada, a osim brojnih uloga i nestvarne lepote, pratile su je mnoge životne turbulencije.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre svog punoletstva je snimala golišave scene, te je brzo dobila epitet seks simbola, ali je godinama kasnije otkrila da joj to nije prijalo.

„Da sam imala nekog da me zaštiti ili da sam bila sigurnija u sebe, određene stvari nikad ne bih prihvatila. Recimo golotinju. Iznutra me je to razaralo“, rekla je u intervjuu za magazin W.

Sa 15 godina je snimila film „Wrong Move“ i iste godine upoznala 28 godina starijeg reditelja Romana Polanskog.

Kako se tada spekulisalo, njih dvoje su se upoznali na zabavi nakon probe Verdijevog „Rigoletta“. Naime, Polanski je otišao sa jednom devojkom u sobu, a tokom noći je video Nastasju kako spava na krevetu i pozvao je da im se pridruži, a ona je bez oklevanja pristala na seks utroje.

Ubrzo joj je ponudio ulogu u njegovom filmu „Tesa“, a za koji je Kinski kasnije dobila Zlatnog globusa.

„Bila je mlada i bili smo u ljubavnoj vezi“, rekao je reditelj 1994. godine u jednom intervju.

Ipak, Nastasja je ovo dematovala, opisivajući njihov odnos kao „bezazleni flert“.

Nakon skandala sa Polanskim, glumica je priznala da ju je njen otac Klaus Kinski više puta seksualno napadao. Prva je ove optužbe pokrenula njena sestra Pola, koja je priznala da ju je otac seksualno zlostavljao, a potom je glumica potvrdila da je i nju pokušao da napastvuje, ali da u tome nije uspeo, prenosi „Stil Kurir“.

„Uvek me je previše dodirivao, držao me je toliko čvrsto uz sebe da sam mislila da ne mogu da pobegnem. U to vreme imala sam četiri ili pet godina i živeli smo u Minhenu. Instinktivno sam prepoznala da to nije zagrljaj oca, već više od toga“, rekla je ona.

Nastasija je sa glumcem Vinsentom Spanom dobila sina Aljošu. Njihova veza je trajala samo četiri meseca, a ona se ubrzo udala za reditelja Musa Abrahima, sa kojim je dobila ćerku Sonju. Ni ovaj brak nije doživeo uspeh, te su se posle 6 godina braka razveli. Ćerku, poznatu manekenku Kenju Kinski-Džouns dobila je u trećem braku sa producentom Kvinsijem Džounsom.

Nastasja danas ima 62 godine i živi sa suprugom, Egipćaninom Ibrahimom Mousisem. Karijeru je započela vrlo mlada, a zapažene uloge je ostvarila u filmovima „Pogrešan pokret“, „Ljudi mačke“, „Pariz Teksas“…

Krajem 70-tih, Nastasja Kinski je delila sobu u Holivudu sa tada još nepoznatom glumicom – Demi Mur. U svojim memoarima koje je objavila 2019. godine, Demi je o Nastasiji rekla: „Poznavale smo se i razumele kao retko ko.“

BONUS VIDEO: TOP 5 najzgodnijih srpskih glumica mlađih od 35

Komentari

Svi komentari (0)