Bora Todorović i Melita Bihali Foto: Printscreen/YouTube/Centar film

Ta scena je izbačena.

Film „Maratonci trče počasni krug“, pored originalnih scena i dijaloga, ostao je upamćen i po kućnoj pomoćnici Olji koju je pre 40 godina odigrala Melita Bihali.

PROČITAJTE JOŠ

Od tog kultnog ostvarenja u režiji Slobodana Šijana, a po scenariju Dušana Kovačevića, Melita je igrala u više od 70 filmova, a danas je u penziji.

„Nisam ni pročitala scenario, odmah sam rekla hoću. Nije bilo dileme, čim sam znala ko su autori“, ispričala je Melita jednom prilikom i prisetila se anegdote kada je poslednji put, u bioskopu, gledala film.

Melita Bihali Foto: Printscreen/YouTube/Centar film

„Sa snimateljom Božom Nikolićem sam sedela u prvom redu. U jednom trenutku Boža me je upitao ‘jel još uvek imaš onako dobre grudi?’. Na šta sam mu ja odgovorila jel hoćeš da proveriš. Njega je zbunio moj odgovor. Ali kada sam izašla pred publiku da pozdravim sve voditeljka me je upitala kako sam ja dobila ulogu, pogledala sam pravo u Božu i rekla ‘Nemam pojma, verujem da me Boža Nikolić preporučio zbog grudi’. Cela sala se smejala“, otkrila je glumica.

Glumica je otkrila i da je jedna scena izbačena iz kultnog ostvarenja.

„Bila je jedna izuzetna scena kada smo snimali film. Olja je bila u krevetu sa Mijom Aleksićem, a Bata Stojković je došao na vrata i rekao ‘Tata, večeras je moj red’, a ovaj mu je odgovorio ‘Marš napolje’. Ta scena je izbačena, a i Šijan nam je objasnio da je to bilo malo prizemniji humor od ostalog humora u ‘Maratoncima’.“

BONUS VIDEO: Top 5 najboljih glumačkih frajera Jugoslavije