Petra Cvijić Foto: Vladislav Mitić

Jedan događaj joj je promenio život iz korena.

Pre deset godina prekinula se voditeljska karijera Petre Cvijić. Ova novinarka karijeru je započela u Užicu na TV5, potom je postala voditelj dnevnika televizije Vojvodine, da bi na poziv Aleksandra Tijanića započela rad na RTS-u.

PROČITAJTE JOŠ:

Godinama je vodila „Dnevnik“ na javnom servisu, a nakon nesreće koja se dogodila u januaru 2012. godine Petru više nismo viđali na malim ekranima. Naime, voditeljka je u Vodovodskoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo udarila 73-godišnjeg Slobodana Bajića. On je u brzini prelazio ulicu na pešačkom prelazu kako bi na suprotnoj strani ulice ušao u autobus GSP-a. Na mestu nesreće Slobodan je još uvek davao znake života i kolima Hitne pomoći prevezen je u Urgentni centar.

„Učinila sam sve što sam mogla, trznula volan udesno, pritisnula sirenu, kočila, ali, nažalost, nije bilo moguće da izbegnem kontakt. Zaustavila sam vozilo, istrčala i prišla čoveku. Ubrzo su se okupili ljudi, sećam se da je nas nekoliko razgovaralo sa njim. Neka devojka mu je postavljala pitanja kako ne bi izgubio svest. Odgovarajući na pitanja rekao je svoje ime, gde živi, koliko ima unuka i kako se zovu, dao je broj telefona supruge. Bila sam pored njega sve do dolaska vozila hitne pomoći. Sećam se da su mi rekli da ne brinem, kako će sve biti u redu, seća se ona“, rekla je Petra medijima.

Međutim, tokom večeri Slobodanu se stanje pogoršalo i podlegao je povredama.

Petra Cvijić Foto: Printscreen/RTS

„Dan nakon nesreće pronašla sam telefonski broj porodice Bajić. Gledala sam dugo u taj broj na papiru, verovatno su prošli sati pre nego što sam smogla snage da pozovem. Šta reći njegovoj porodici? Kakva će biti reakcija kada čuju da je sa druge strane vozač automobila? Razgovarala sam sa Radovanom, sinom pokojnog Slobodana, i izjavila mu saučešće. Ne sećam se detaljno razgovora, ali znam da je prošao u korektnom tonu. Pitao me je kako se osećam, rekao da je i sam vozač, te da ima razumevanja, jer tako nešto može svakom da se dogodi“, kazala je ona pre nekoliko godina za „Nedeljnik“.

Komentari

Svi komentari (6)