Foto: Rights Managed / Mary Evans Picture Librar / Profimedia

Telma Tod umrla je u 29. godini, a njena smrt postala je jedna od najvećih misterija koja krije jezive tajne.

Holivudska glumica koja je za kratko vrijeme izgradila zavidnu karijeru.

PROČITAJTE JOŠ:

Osvajala je talentom, harizmom i, posebno, lepotom.

Najviše pažnje privukla je ulogom u ostvarenju pod nazivom „Majmunska posla“ iz 1931. i pred njom je bila svetla budućnost.

Kada je Telma imala samo 29 godina, objavljeno je da je preminula, a do danas okolnosti nisu razjašnjene.

Telma je uživala u statusu seks simbola i jedne od najpopularnijih žena u Holivudu. Imala je puno veza i jedan propali brak.

Prvi put se udala za lepog Njujorčanina 1932. godine po imenu Paskal, koga je upoznala tokom odmor u Los Anđelesu. Bio je sin farmera i filmskog producenta koji je tvrdio da ima mafijaške veze.

Ovaj brak je bio kratkog daha, a prekinut je jer je Paskal bio nasilan prema njoj.

Nakon kraha braka nije dugo tugovala, već je uplovila u romansu sa režiserom i producentom Rolandom Vestom. Pala je na njegov šarm odmah nakon prvog susreta, a Roland je, međutim, bio oženjen i osećao se rastrganim između ljubavi koju je osećao prema svojoj supruzi Karmen i privlačnosti koju je osećao prema lepoj Telmi.

Neko vreme su krili svoju vezu, a onda je Rolan odlučio da se razvede. Svesna da ne može da zaradi dovoljno kao glumica, Telma je otvorila restoran. Zahvaljujući popularnosti, restoran je poslovao odlično, a ona je počela da zarađuje velike količine novca.

A onda je osetila i tamnu stranu slave. Počela je da dobija preteća pisma, a mnogi su želeli da preuzmu posao koji je svakim danom sve više napredovao. Policija je uhvatila čoveka koji joj je slao pisama i proglasili ga ludim. Međutim, tu nije bio kraj njenim mukama. Brojni mafijaški obračuni su se desilu u tom lokalu, a glumica je živela u svakodnevnom strahu.

U subotu, 15. decembra 1935, Telma je prisustvovala zabavi koju su u njenu čast priredili engleski komičar Stenli Lupino i njegova ćerka Ida, a onda je na proslavu stigao njen bivši suprug sa devojkom, koja je bila mlađa, a mnogi su govorili i lepša od Telme.

To ju je potreslo, ali je rešila da nen napušta zabavu i ne dozvoli da joj veče bude uništeno.

Stigla je kući, a u 6 sati ujutru, kada je kućna pomoćnica stigla na posao, zatekla je jeziv prizor. Vrat od garaže su bila poluotvorena, a u kolim je ležalo beživotno Telmino telo.

Uzrokom smrti proglašeno je trovanje ugljen-monoksidom, najverovatnije jer se vozilo pregrejalo, ali se kasnije proširila vest da joj je nos bio slomljen i da je imala modrice po telu. Čak se pisalo i da su joj bila slomljena rebra, ali je sve to bilo zataškano, a u nalazima autopsije pisalo je da nije imala nikakve fizičke povrede.

Mnogi su sumjali da je bivša supruga Rolanda odgovorna za ovo ubisto, ali ovaj slučaj nikad nije zaključen. Ipak, bilo je i onih koji su smatrali da vozač koji ju je prethodne večeri vozio kući ima veze sa njenom smrću.

BONUS VIDEO: Top 5 jugoslovenskih filmova

 

Komentari

Svi komentari (0)