Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Rijana je donirala više od 2 miliona dolara u fond gradonačelnika Los Anđelesa za zaštitu žrtava porodičnog nasilja koje su zbog pandemije koronavirusa prinuđene da budu u kućnom karantinu sa svojim zlostavljačima. 

Pevačica se pridružila Džeku Dorseju, izvršnom direktoru Tvitera, te su oboje donirali istu sumu novca u pomenuti fond, koji će sada tim novcem moći da finansira sigurne kuće širom Los Anđelesa u periodu od deset nedelja, prenosi „Guardian„.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od avokata – menadžera u Dženesi centru, sigurnoj kući u Los Anđelesu, izjavio je prošle nedelje za „Los Angeles Times“ da je pandemija koronavirusa bila najgori mogući scenario za žrtve porodičnog nasilja koje i dalje žive „pod istim krovom“ sa svojim nasilnicima, navodeći da je traženje pomoći u ovakvom trenutku gotovo neizvodljivo.

U zvaničnom saopštenju pevačicinog tima, koja je inače i sama žrtva bila žrtva nasilnika, navodi se da „žrtve nasilja i porodičnog nasilja postoje u celom svetu“ te da je pandemija koronavirusa „tek početak za pakao u kome će oni sada živeti“.

Rijana je inače i prošlog meseca donirala dva miliona dolara udruženjima koja se bave zaštitom nedokumentovanih radnika širom Los Anđelesa i Njujorka, a nedugo pre toga donirala je i pet miliona dolara kako bi pomogla u suzbijanju širenja pandemije koronavirusa.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.