Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs; privatna arhiva; Vesna lalić/Nova.rs

Pesma "Provereno" je postala hit na albumu Milice Pavlović, a pevačica Ana Nikolić počela je da pesmu, za koju je ranije snimila demo, predstavlja kao svoju na nastupima.

Zbog ovoga je nastao pravi haos u domaćoj javnosti, a situacija se već nekoliko dana ne smiruje. Ipak, ovo nije prvi put da se poznati izvođači ovako sukobe zbog neke pesme.

PROČITAJTE JOŠ:

Milica Pavlović se nakon ove drame obratila Ani javno tokom svog gostovanja u emisiji.

„Ono što imam da joj kažem u ovom momentu: Sram je bilo! Sram je bilo svog imena, sram je bilo svoje karijere! Pre nedelju dana sam poštovala lik i delo Ane Nikolić, volela njene pesme, kao klinka sam gledala u Anu Nikolić i zamišljala sebe da budem zvezda. Prvo što je od nje otišao demo snimak, drugo objavljen je na Jutjub kanalu kao i zvanična pesma Ane Nikolić. Počinje nastup ‘Da krenemo sa mojom novom pesmom, fali mi druga strofa da je napišem’, to je toliko bezobrazno i pokvareno“, započela je Milica u emisiji „Amidži šou“, pa otkrila da očekuje izvinjenje:

„Očekivala sam da će ona mene okrenuti, onako kolegijalno, ja nju ne poznajem. Da mi se desilo da mi procuri demo pesma, ja bih se izvinjavala, ja bih otišla i kupila joj drugu pesmu rekla bih “Evo ti pesma, desilo se, nije u redu“. Apsolutno veliko ‘Sram vas bilo svim mojim kolegama koji ćute’, jer svi znaju koliko je teško danas doći do pesme, odvojiti novac, zaraditi. Ne treba mene niko da brani, ali ovo je sramota za muzičku industriju, ovo se nije desilo nikad.“

Milica Pavlović i Ana Nikolić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/E-Stock/Časlav Vukojičić

Ana Nikolić nije joj ostala dužna i ubrzo je putem medija uputila odgovor koleginici.

„Ne želim zaista da učestvujem u nečemu što sa mnom ima veze 1 odsto, zapravo ja sam ovim imam 0 odsto veze. Za rasplet priče zovite Dostojevskog“, rekla je Ana Nikolić, pa nastavila:

„Kada su tri dana pre zvaničnog izlaska mog albuma izašli demo snimci pesama, niko se toliko nije time bavio. Kako to snimci napuštaju studio, treba pitati muzičkog producenta. A u seoske priče se ne mešam, nemam opremu da se valjam u tom blatu. Ja nemam veze sa tim.“

Kasnije se na Instagramu oglasila i pevačica Olja Bajrami, koja je tvrdila da ni Milica nije cvećka, te da je svojevremeno njoj ukrala pesmu, tačnije duet koji je trebalo da snimi sa Alenom Islamovićem „Još se branim ćutanjem“.

„Pomno sam te slušala. Boli, je l’ da? A vidiš, Milice, ti dođeš u emisiju i kukaš na sva zvona i tražiš podršku, i dobićeš je jer si u pravu. A šta ću ja, Milice? Kome sam ja tad imala da kažem?“, započela je pevačica.

„A sećaš se ti 2016. godine i duetske pesme ‘Još se branim ćutanjem’ koju sam otpevala sa Alenom, čovek koji je došao po pozivu oca, pa zbunjen bio. Tu pesmu sam radila godinu dana, spremala, ona je bila plaćena… Bila sam na putu, posvađana sa celim svetom. Znaš ko mi je bio celi svet? Taj s kojim ti ne pričaš više… Milice, uzela si je, ni trepnula nisi. Evo, ja te i dalje podržavam jer je sramno šta žena ženi može da učini, shvataš li sada? Želim da naučiš iz svega ovoga. Olja B.“, zaključila je Olja.

Olja Bajrami
Olja Bajrami Foto: E-Stock/Mirko Rodić

Nedavno se dogodila slična situacija sa poznatom numerom „Cipele“, koju su u originalu izvodili Andreana Čekić i Emir Đulović. Ta pesma uklonjena je sa digitalnih platformi nakon sukoba producenta Saše Lazića i Čekićke.

Naime, zbog sukoba oko autorskih prava, Saša je tužio Andreanu za 50.000 evra, jer mu navodno nije dala novac od pregleda na Jutjubu.

S obzirom na to da Lazić polaže sva autorska prava, on je rešio da se pesma opet snimi, ali da je otpevaju Aleksandra Bursać i Emir Đulović u duetu.

„Na poziv da ja otpevam čuveni hit „Cipele“ odmah sam prihvatila i rado sam se odazvala. Producent Saša Lazić i kolega Emi Đulović su smatrali da sam adekvatan vokal za tu pesmu. Nisam ulazila u to da li će nekom smetati ili ne jer ja nemam nikakvu lošu nameru“, rekla je tada Aleksandra Bursać, a nju su mnogi osudili da ovim potezom nije pokazala kolegijalnost.

Međutim, Andreana nije želela preterano da se meša i nakon što je čula prepevanu pesmu kratko se oglasila.

„Ne znam šta bih ja tu dodala. Lepo je otpevano. Smatram da nije bilo potrebe da se uopšte prepevava. Autor je mogao da uzme postojeću pesmu i da stavi kod sebe na Jutjub kanal. Aleksandra Bursać je dobra pevačica. Bilo bi okej da me je pozvala pre toga i da mi je najavila i rekla: ‘Vidi, Andreana, ponuđeno mi je, nadam se da se ne ljutiš, ja ću to prihvatiti. Rekla bih joj da je super, da nemam problem sa tim. Ovako ispada kao da je sve nešto iza leđa. Nismo se čule posle toga“, rekla je pevačica.

Emil Đulović i Aleksandra Bursać Foto:E-Stock/Mirko Rodić/Časlav Vukojičić

Pre dve godine dogodio se sukob oko pesme između Milice Todorović i Lene Čolak. Milica je tada zamerila Leni, jer je uradila kaver i spot za njenu pesmu bez njenog znjana.

Lena Čolak, prepoznatljiva po glasu i tome što joj je jedna stana kose crna, a druga plava, obradila je Miličinu pesmu, a pevačicu nije obavestila o tome.

„Jako sam zamerila što je moja pesma obrađena i što je snimljen spot za moju pesmu za koju ni ja nisam snimila spot. Nisam zamerila Leni, ali jesam Suzani Dinić, kod koje je ona išla u školu pevanja. Nije mi bilo jasno kako neko može da snimi spot za moju pesmu, a ja spot za tu pesmu nemam. Pa sam se pitala kako to ide sa Jutjubom. Devojka mi uzela pesmu, i snimila spot. Onda su mi objasnili da je to samo kaver i ja sam rekla okej. Lepo je Lena to otpevala“, rekla je Milica.

Lena se kasnije oglasila i objasnila da nije  ona kriva.

„Videle smo se u jednoj emisiji, popričale smo o tome. Autori pesme su to uradili, nisam ja njoj ništa ukrala. To je snimljen kaver po ideji Suzane Dinić kod koje sam išla u školu pevanja. Ja sam tu samo bila izvođač radova. Milica je super devojka i okej smo skroz“, rekla je ona.

Lena Čolak. Promocija nove pesme, pevačice Lene Čolak, promocija
Lena Čolak Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

BONUS VIDEO: Lena Čolak: Družim se sa glumcima jer smo sličnog senzibiliteta

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.