Danas sahrana Milana Laneta Gutovića

Showbiz 28. avg. 202109:15 > 09:29
Podeli:
Milan Lane Gutović
Milan Lane Gutović Foto: BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD

Legendarni glumac Milan Lane Gutović biće sahranjen danas u grobnom mestu sa svojim roditeljima i bakom, koje se nalazi na malom izdvojenom groblju u okviru porte Crkve Svete Trojice u Kumodražu.

PROČITAJTE JOŠ

Opelo je predviđeno u 13 sati, dok će se sahrana obaviti pola sata kasnije.

Mnogi ljubitelji Lanetovog lika i dela danas će se okupiti kako bi mu odali počast i ispratili ga na večni put.

Čak ni loša vremenska prognoza, niti situacija sa koronavirusom, neće sprečti mnoge da dođu na groblje i oproste se od čoveka koji je poslednjih pet decenija mamio samo osmeh.

Crkvenjak Miroslav nedavno je za Nova.rs ispričao kompletnu proceduru.

Crkva Svete Trojice u Kumodrazu Kumodraz
Crkva Svete Trojice u Kumodražu Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Kovčeg će biti prvo unešen u crkvu, pa će opelo najverovatnije biti napolju i držaće ga starešina crkve Sredo Vranješ. Onda će biti prenešen ovde na groblje“, rekao je on.

Crkva se ne nalazi na Kumodraškom groblju kako se mislilo, udaljena je odatle oko dva kilometra, i to je, kažu nam, važno reći zbog ljudi koji sutra budu želeli da dođu i isprate velikog glumca.

„Očekujemo sutra ljudi. Laneta sam viđao ovde nekoliko puta godišnje, uglavnom za zadušnice, ali pošto je slavio Svetog Nikolu, starešina crkve je išao kod njega kući za slavu“, kazao je crkvenjak.

Podsetimo, Milan Gutović preminuo je na VMA nakon posledica duže i teže bolesti. On se neko vreme lečio u bolnici i ležao na intezivnoj nezi, ali nažalost nije izdržao.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar