Džo Džonas i Sofi Tarner Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumica Sofi Tarner, najpoznatija po ulozi Sanse Stark u seriji "Igra prestola" i muzičar Džo Džonas nedavno su saopštili da su doneli odluku da se razvedu nakon četiri godine braka u kom su dobili dve ćerke.

Nedavno su u javnost isplivali novi detalji, a navodi se da je glumica tužila Džonasa jer je, kako je rekla, bez njenog znanja izveo decu iz zemlje i ne želi da joj vrati njihove pasoše.

Ipak, kakjo prenosi „Daily Mail“, Tarnerovoj je pre više od dve nedelje uručen nalog suda u Floridi, a prema kom se oba roditelja ograničavaju po pitanju izvođenja dece iz zemlje. Kako se dalje navodi, Sofi i Džo su u Njujorku prošle nedelje imali „srdačan sastanak“, kada je ona došla kako bi bila sa decom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Džoovo shvatanje o sastanku bilo je da su se dogovorili da će zajedno raditi na uspostavljanju zajedničkog i prijateljskog roditeljstva. Manje od 24 sata kasnije, Sofi je rekla da želi da odvede decu u Veliku Britaniju. Nakon toga je zahtevala da joj Džo preda dečije pasoše kako bi ih odmah mogla odvesti iz zemlje. Ako posluša, Džo bi prekršio nalog suda“, navodi se u saopštenju Džoovih predstavnika za medije.

„Džo traži zajedničko starateljstvo kako bi ih odgajali i majka i otac i, naravno, takođe je u redu da se deca odgajaju u Americi i Velikoj Britaniji. Deca su rođena u Americi i provela su većinu svog života tu, američki su državljani“, navedeno je dalje.

„Kada se koristi reč poput ‘otmice’, to je u najboljem slučaju pogrešno, a u najgorem predstavlja zloupotrebu pravnog sistema. Deca nisu oteta. Nakon što su bila pod Džoovom brigom zadnja tri meseca uz dogovor obe strane, deca su trenutno sa majkom. Sofi ovo tvrdi samo kako bi premestila brakorazvodnu parnicu u Veliku Britaniju i trajno udaljila decu iz Amerike. Džo je već odbacio sve izjave navodno date u njegovo ime, koje su omaložavale Sofi. Napravljene su bez njegovog odobrenja i nisu u skladu sa njegovim stavovima. Njegova je želja da Sofi preispita svoju oštru pravnu poziciju i krene napred na konstruktivniji i privatniji način. Njegova jedina briga je dobrobit dece“, zaključio je Džonasov predstavnik za medije.

BONUS VIDEO: