Dragan Zarić u seriji Ljubav na seoski način Foto: Printscreen/RTS

"Moj tata je bio božanstven roditelj"

Na današnji dan pre 23 godine preminuo je poznati glumac Dragan Zarić.

PROČITAJTE JOŠ:

U svojoj karijeriji, koja prošla bez skandala ostvrio je niz uspešnih uloga, poput onih u „Muzikanti“, „Ljubav na seoski način“, „Neven“, „Pozorište u kući“, „Šesta brzina“, „Varljivo leto ’68“, „Vuk Karadžić“, „Lepa sela lepo gore“ i drugim.

Prerano je preminuo u Beogradu u 58. godini života nakon duže borbe sa opakom bolešću.

Ratko Sarić i Dragan Zarić u seriji Ljubav na seoski način Foto: Printscreen/RTS

Bio je godinama stalni član Narodnog pozorišta u Beogradu, a interesantno je da gluma nije trebala biti njegov poziv. Naime, Dragan nije uspeo da upiše studije iz prve, te se upisao na Pravni fakultet. U međuvremenu je radio kao moler, ali je posle godinu dana ponovo okušao sreću na FDU i uspeo u nameri da se bavi glumom.

Sa suprugom je godinama bio u braku, a kruna njihove ljubavi su ćerka Milica i sin Ivan, koji se takođe bave glumom. Milicu smo upoznali u serijama „Ljubav i mržnja“, „Žigosani u reketu“, „Tajna vinove loze“, „Košrkaši“… Glumica je udata za Predraga Milutinovića, sa kojim ima dvoje dece, Aleksandra i Anu.

Milica Zarić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Ona je svojevremeno govorila o svom ocu.

„Meni jeste bilo lako da rastem kao dete poznatog oca. Mogu da kažem da je moj tata bio božanstven roditelj. Nije nas nikad opterećivao svojim pozivom i tek sada vidim koliko je porodicu stavljao na prvo mesto. Propustio je mnogo uloga i prilika, ali je to radio svesno i nikada mu nije bilo žao zbog toga. A bio je stvarno savršen roditelj“, istakla je Milica svojevremeno.

Za razliku od drugih, njoj odrastanje pored poznatog oca nije predstavljao problem.

„Taj teret njegove slave je bilo nešto sa čim sam odrasla i to me nije opterećivalo već mi je to bilo normalno i on se prema tome postavljao normalno. Nije me nikad vukao na snimanje, nije me nikad vukao na probe, moj brat i ja uvek smo imali zaštitu, pažnju, vaspitanje i prosto nsimo bili zapostavljena deca. Moji roditelji su se bavili nama“, zaključila je.

Ivan Zarić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

S druge strane, njen brat Ivan je glumio u serijama „Ljubav, navika, panika“, „Šifra despot“, „Klan“, „Besa“ i drugim. Njegova supruga je poznata voditeljka Ivana Zarić, a imaju dve ćerke, Katarinu i Olgu.

BONUS VIDEO: TOP 5 najlepših jugoslovenskih glumica

Komentari

Svi komentari (0)