Lidija Vukićević Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumica se prisetila neprijatnih situacija koje su joj se dogodile na početku karijere.

Lidija Vukićević ispričala je da je tokom snimanja jednog filma sa Batom Živojinovićem direktor fotografije tražio od nje da se skine, iako nije bilo tako unapred dogovoreno.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je to odbila, a kasnije je trpela posledice zbog toga.

„Snimala sam sa rediteljem Milanom Jelićem u Metropolu film ‘Razvod na određeno vreme’ sa Batom Živojinovićem. Radili smo jednu scenu. Direktor fotografije je bio tada pokojni Petko i on se umešao u tu našu scenu. Rekao je tada ‘mala, ti moraš ovde da se skineš’. Ja sam mu odmah odgovorila: ‘ne, veliki ja se neću skinuti ovde’. On mi je rekao: ‘vi glumice kada dođete tako sa fakulteta, hoćete pa nećete, mnogo ste fine’. Samo sam rekla da ne znam za druge glumice, ali ja neću ovde da se skinem. Nema nikakvih problema da raskinem ugovor, bila sam spremna na sve“, ispričala je glumica, koja je u vreme snimanja tog filma tek završila fakultet.

Ona je bila istrajna u svojoj odluci.

„Tako je i bilo, završili smo film. Ja se nisam skinula, napravljena je divna scena. Dan danas se pušta taj film. Mada, taj isti direktor fotografije je snimao seriju ‘Vuk Karadžić’. Dobila sam mesec dana ranije da iščitam, s obzirom na to da je trebalo da igram veliku ljubav Miloša Obrenovića“, započela je Lidija u emisiji „Sceniranje“, pa dodala:

„Odjednom na vestima vidim ‘pala prva klapa snimanja serije’. Shvatila sam odmah, niko nije trebalo da mi objašnjava zašto ja ne igram. Okrenula sam reditelja i pitala: ‘da li ja igram ili ne zato što želim da planiram svoje vreme’.  Nikada nisam molila ili tražila jer je to ponos i mislim da se bez njega ne može kroz život. On je rekao: ‘pa ne, imala si problem sa Petkom'“.

BONUS VIDEO: TOP 5 glumica koje su uspele u inostranstvu