Dijeta Marine Ćosić: Kako se vraćam u formu nakon porođaja

Showbiz 03. apr. 202109:04
Podeli:
Marina Ćosić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Mlada glumica Marina Ćosić, nedavno je započela "dijeta izazov" na Instagramu, sa ciljem da inspiriše mlade mame i devojke koje žele da izgube kilograme, a da ne ostanu bez energije. Kaže da je cilj ovog izazova međusobna podrška žena i međusobna motivacija koje jedna drugoj, javno mogu da pruže.

„To je nisko ugljeno-hidratna, a visoko masna dijeta. Ili na engleskom, jednostavnije, high fat low carb dijeta“, govori mlada glumica za Nova.rs. „To je vrsta keto ishrane. Jako brzo oslobađa telo od tečnosti i samim tim, kada se prebaci korišćenje energije sa ugljenih hidrata na masti, i masti krenu da se tope. Ima učinka, dosta dobro i brzo podiže energiju. Od sedam do deset dana se mogu videti rezultati, kada se telo navikne.“

PROČITAJTE JOŠ

Kako kaže u razgovoru za naš portal, razlog je bio taj što se nedavno porodila, te sada, kao i sve mame, ne može da spava tokom noći jer vodi računa o svojoj bebi, a neophodno joj je da ima dovoljno energije za normalno funkcionisanje.

„Ova dijeta čini da nam treba manje sna, manje se tečnosti skuplja u telu, čovek se oseća poletnije. Lako je držati je, jer masti održavaju hormone u balansu“, govori Marina za Nova.rs.

„Ne spavam preterano noću s obzirom na to da imam bebu … preslavčim je, hranim, treba mi energije, potrebno mi je da kada se probudim ujutru nemam potrebu da spavam, nego da mi hrana koju jedem održava energiju, da gubim kilažu, a da ne gubim mogućnost da dojim“, objašnjava ona.

Na Instagramu je još istakla da uskoro počinje da radi, odnosno da snima, te je neophodno da bude u najboljoj mogućoj formi.

„Glavni cilj je dolazak do stare kilaže. Verujem da se manje – više svaka porodilja bori sa viškom kilograma, a nije lako naći motivaciju. Volela bih da kažem da ovo nije nešto što moram da radim, već želim da radim za sebe, da bih se osećala bolje“, napisala je ona na Instagramu ranije.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Marina Mirković (@marinacosic)

Kako biti fit mama za 40 dana uz savete Marine Ćosić? 

Neophodno je jesti tri puta dnevno, i imati užinu.

Proteini – jaja, mlad sir i kajmak, slaninica, domaće suhomesnato, masnija i tamnija mesa, bela mesa i masti, tunjevina, i sve ribe, ali kako Marina kaže na Instagramu, losos je najbolji.

Tu je i povrće – zelje, spanać, zelena salata, rukola, kupus, brokoli, karfiol, kelj, prokelj, zelena boranija, paprika, paradajz, krastavac, mikrobilje, tikvice, pečurke, blitva.

Kada je reč o mastima, Marina navodi da treba jesti orašaste plodove i puter od istih, avokado, maslinovo, kajmak, puter, mast.

Voće – zelena jabuka i bobičasto voće.

Marina još savetuje da ne treba imati jake treninge, već što više aktivnosti, šetnje, čučanj i iskorak … i dizanje bebe.

Kafa je dozvoljena samo do 14 časova, a treba piti mnogo vode, limunadu i čaj. Supice bez rezanaca, domaće ili iz kesice.

Treba izdržati, uprkos „teškim danima“

Glumica je na Instagramu navela da je prvih desetak dana teško. Odnosno, trećeg, petog, sedmog i desetog dana, mame koje su se podvrgle ovoj dijeti mogu razmišljati o tome da posustanu.

Marina na svom Instagramu redovno dokumentuje svoj napredak, i ako želite, možete ga pratiti uz nju.

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Marina Mirković (@marinacosic)

Komentari

Vaš komentar