Foto: Kremlin Pool / Alamy / Alamy / Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin uživa u jednostavnim jelima, ali izbegava pekarske proizvode, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za novine Argumenti i Fakti.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanje da li postoji neka vrsta kulinarskog jela koje ruski lider ne može da podnese, Peskov je rekao: „Ne znam da ima problem sa bilo kojom vrstom jela. Ima vrlo jednostavne preferencije prema hrani i sigurno kuhinju ne pretvara u nekakav kult. Jede običnu hranu, ali se trudi da izbegava pekarske proizvode“.

Tema razgovora bila je i neobična odeća koju je Putin nosio tokom svog odmora u sibirskoj tajgi. Postavilo se pitanje da li ruski šef države prati modne trendove.

„On ne razmišlja mnogo o modi“, odgovorio je Peskov.

„Znate, odela i košulje, koje on nosi, izgledaju praktično isto. Međutim, ne možete da nosite majcu u tajgi, tamo je hladno. Dakle, recimo to ovako: njegova odeća zavisi od toga gde se nalazi“, istakao je portparol Kremlja, dodajući da Putin nikada nije imao ličnog modnog stilistu.

Peskov je novinarima rekao da Putin tokom nedavnog odmora u Sibiru prvi put nije vozio terensko vozilo.

„Kao i većina muškaraca, voli da vozi. Međutim, s obzirom na svoj položaj, on ima malo prilika da sedne za volan. Ali uživa u vožnji raznim vozilima kada mu se za to ukaže prilika“, primetio je portparol Kremlja.

Mediji su prethodnih godina dosta pisali o Putinovoj fizičkoj formi. Ruski lider igra hokej, trenira tekvondo i džudo, a voli i da vežba u teretani.

Godine 2016. Putin je prisustvovao treningu ruske džudo reprezentacije u Moskvi. Ruski lider se tom vrstom borilačke veštine bavi od detinjstva. Partner u sparingu ruskom predsedniku bio je glavni trener ruske džudo reprezentacije Ecio Gamba.

Godine 2013. ruski predsednik Vladimir Putin postao je počasni majstor tekvondoa sa crnim pojasom devetog dana, koji mu je u Seulu uručio predsednik Svetske tekvondo organizacije Ču Ćon Von.

„Ne mislim da sam zaslužio tako visok dan, ali hajde da računamo da je to naša zajednička proslava kojom se popularizuje ta odlična borilačka veština. Potrudićemo se da damo pun doprinos razvoju ove borilačke veštine u Rusiji“, preneli su reči ruskog predsednika mediji u Moskvi.

Godine 2015. snimljen je kako sa tadašnjim premijerom Dmitrijem Medvedevim vežba u teretani.

Odeven u belu majicu sa kratkim rukavima, trenerku i patike, Putin se vidi kako vežba na različitim spravama u teretani u propagandnoj poruci nalik na one u kojima je svojevremeno prikazivan kako obnaženog torza jaše konja, vozi avion i lovi tigra.

Njegova putovanja na odmor u Sibiru tema su svetskih medija gotovo svake godine.

Godine 2017. na sajtu Kremlja dat je kompletan snimak putovanja predsednika Rusije Vladimira Putina po Južnom Sibiru. Video je objavljen zbog velikog interesovanja javnosti za kratki odmor ruskog predsednika.

Putin je tada 3. i 4. avgusta posetio Daleki istok i usput se zaustavio u Sibiru, gde je išao na pecanje i u podvodni ribolov. Kako je ranije saopštio portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov, Putin je dva sata „jurio štuku“ u planinskom jezeru.

Predsednik Rusije Vladimir Putina objavio je i ove godine fotografije sa svog piknika u hladnom Sibiru, gde u dvodelnom odelu od ovčje kože šeta po snegu, vozi terensko vozilo i zajedno sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom ruča na otvorenom.

Na fotografijama se vidi kako Putin u planinskoj oblasti Tuva, u Sibiru, u dvodelnom odelu od ovčje kože, šeta po snegu i vozi terensko vozilo.

Predsedniku Rusije pridružuje se ministar Šojgu, koji je rodom iz ovog dela Sibira, i oni zajedno odlaze na piknik u divljinu. Njih dvojica seda na klupama prekrivenim životinjskim kožama dok ih na stolu čeka zakuska – slanina, salata, ali i čašice za votku.

Godine 2018. pisalo se i o Putinovim kulinarskim sposobnostima.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i kineski predsednik Si Đinping su nakon razgovora na marginama Istočnog ekonomskog foruma posetili izložbu „Ulice Dalekog istoka“, gde je ruski predsednik kupio med i zbitenj (slatki napitak), koji je dao na poklon kineskom lideru.

Lideri su se tada okušali u pravljenju palačinki. U paviljonu „Rusi morski proizvodi i ruska pijaca“ kuvari su predložili dvojici predsednika da stave kecelju i sami pripreme palačinke.

Putin je sa osmehom prihvatio kecelju i dohvatio špatulu, pa se bacio na pravljenje specijaliteta.

Praveći palačinke, Putin je primetio da je njegov kineski gost vešt u kulinarstvu.

„Da, okrugla je“, rekao je sa osmehom Si Đinping.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar