Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

U Americi ime "Džoni Dep" ne znači ono što je nekada. Poslednjih godina, fokus je na njegovoj žustroj svađi sa bivšom devojkom Amber Herd koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje, a zbog čega je Dep ostao bez mnogobrojnih ugovora i uloga. U Srbiji, s druge strane, biva odlikovan zlatnom medaljom. Zbog čega tačno?

Slavni glumac je u Beogradu bio u oktobru prošle godine kada je promovisao animirani serijal Puffins Impossible, proizveden u Srbiji, a kreiran u studiju za proizvodnju animiranih sadržaja Iervolino Studios (IES).

PROČITAJTE JOŠ

Tada je bio u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i srpsko – ruske zvezde Miloša Bikovića. Vučić je tada obećao da će Depu uručiti odlikovanje na Dan državnosti.

“Počastvovan sam odlukom da budem nagrađen ordenom za zasluge. Biće mi velika čast da dođem u Srbiju 15. februara i prisustvujem svečanoj ceremoniji”, rekao je Dep tada, a saopštilo Predsedništvo Srbije.

„Nastaviću da radim na promociji vaše divne zemlje“, izjavio je on dodatno.

Kako se navodilo u pres materijalu nakon susreta u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, Džoni Dep će odlikovanje od Aleksandra Vučića dobiti u znak zahvalnosti za poštovanje koje ukazuje Srbiji i zbog brojnih projekata koji zapošljavaju veliki broj mladih.

Dep je tada u Beogradu predstavljao animirani serijal Pafini (Puffins Impossible) urađen u Srbiji, sa 54 epizode sadržaja za decu i ljubitelje animacije koje će biti distribuirane na striming platformama, a koji je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Aleksandar Vučić i Džoni Dep Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC

U kreiranju tog projekta u prethodnih godinu dana radilo je više od stotinu umetnika i stručnjaka iz Beograda i Novog Sada. Radi se o nastavku dugoročne saradnje koju Dep ima sa filmskom i televizijskom produkcijskom kućom Jervolino i lejdi Bakardi entertejnment.

“Proizvodnja ovakvog serijala važna je za srpsku kreativnu industriju i za promociju naše zemlje u svetu“, naveo je Vučić tada.

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je na konferenciji u Beogradu 19. oktobra povodom promocije animiranog serijala Pafini da su kreativne industrije u Srbiji sektor u okviru ekonomije koji ima „neverovatan potencijal“ koji do 2017. godine nije bio zapažen.

U novom saopštenju za medije navodi se i da su aktivno učešće Depa u promociji serijala Puffins Impossible, u kojem on pozajmljuje glas i karakter glavnom junaku, kao i njegove pohvale o izuzetnoj kreativnosti mladih ljudi u Srbiji i njihovom profesionalizmu, pomogli u pozicioniranju lokalne umetničke scene na svetskoj mapi filmske industrije.

Puffins Impossible će uskoro biti dostupan na najvećim svetskim striming platformama, među kojima su Apple TV, Amazon Prime Video, Chilli TV, TaTaTu i mnoge druge.

BONUS VIDEO: „Sačekuša“ za Džonija: Dep odušeljeno grlio fanove u Beogradu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.