Filip Žmaher Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Pevač je uživao u najvećoj popularnosti devedesetih godina, promenio je život iz korena, a sada se vraća na domaću muzičku scenu u okviru takmičenja "Pesma za Evroviziju".

Filip Žmaher će se na „Pesmi za Evroviziju“ predstaviti numerom „Čujemo se sutra“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pevač je muzičkui karijeru započeo osamdesetih, a na vrhuncu slave bio je devedesetih godina, kada je važio za miljenika žena.

Na početku karijere pevao je pretežno na festivalima, a kada je njegova karijera bila u najvećem usponu zbog tadašnje žene preselio se u Ukrajinu.

„Imao sam ugovor 1998. i pola godine provodio u Ukrajini, a pola ovde. Onda sam se 2001. preselio i živeo pet i po godina u Kijevu. Vratio sam se u Srbiju sa sada već bivšom suprugom, ali sam često putovao i pevao po Ukrajini, Rusiji, Belorusiji“, rekao je Filip jednom prilikom za „Telegraf“.

Žmaher i njegova supruga Ukrajinka Anastasija venčali su se 2006. godine, nakon čega je ona ubrzo zatrudnela i na svet donela devojčicu. Anastasija je takođe pevačica i jako je popularna u Ukrajini, te je dobro razumela opis posla kojim se bavi njen suprug. Iako je ljubav između njih dvoje bila ona na prvi pogled, nije dugo potrajala, te su se nakon nekoliko godina razišli, pa je svako otišao na svoju stranu. Njihova ćerka danas živi sa Filipom u Beogradu.

„Što se toga tiče, reći ću samo da sam srećno razveden muškarac. Ako baš zafali sarma, odem do restorana“, ispričao je Žmaher, prenosi „Blic“.

Pevač je nedavno priznao i da je bio spreman na sve samo da se bavi muzikom.

„Počeo sam 80-ih godina prošlog veka i imali smo nebrojene probe u garažama, podrumima i atomskim skloništima samo da bismo nastupili dvadesetak minuta na nekoj gitarijadi. Tako sam i rešio da napustim studije i sam sebi sam obećao da ću živeti da bih pevao, a od čega ću živeti, nisam imao pojma. Jednostavno, bio sam spreman da radim fizikaliju, da prodajem hamburgere, samo da bih se bavio muzikom“, rekao je Filip, piše pomenuti portal.

Podsetimo, u oba polufinala učestvovaće po 16 kompozicija, a iz prvog i drugog polufinala plasiraće se osam najbolje rangiranih pesama za koje će u odnosu 50 prema 50 odsto glasati publika i stručni žiri.

BONUS VIDEO: Ko će predstavljati Srbiju na Pesmi za Evroviziju? Gosti: Frajle i Princ