Beogradska premijera filma "Pored tebe" u režiji Stevana Filipovića, biće održana 6. septembra u mts Dvorani (Dom sindikata), a 7. septembra počinje regionalna filmska distribucija. Filipović je pre nekoliko meseci u emisiji "PopTok" koja se emituje na portalu Nova.rs, pričao o filmu, njegovom nastanku i radnji filma - navodeći da je film krimi triler koji služi kao uvod u poslednji deo trilogije filmova.

„Pored tebe“ je, kako je objasnio, nastavak filma „Pored mene“ iz 2015. godine, ali i nastavak filma „Šišanje“.

PROČITAJTE JOŠ

„Drugi deo se desio zato što se desila korona, mi nismo mogli da realizujemo treći deo, pa smo smislili scenario koji se dešava na desktopu, ali je to trajalo tri dana, pa smo se vratili na nešto što liči na konvencionalni film. Ovo je nastavak ‘Pored mene’ i ‘Šišanja’. Imamo mogučnost tog ‘Marvel’ spajanja, pa smo rešili da sve te likove i događaje spojimo i vidimo šta se dešava sa ubistvom tog učenika iz razreda. Tu se onda vraćaju i neki likovi iz ‘Šišanja'“, rekao je Filipović u „PopTok-u„.

„Neke likove koje smo imali prilike malo da upoznamo u prvom delu, imaćemo prilike da bolje upoznamo u trećem delu, a onda ćemo nastavak videti u trećem delu. Ovo je film o onome što je krovno gledano novinarska profesija. Mislim da je prvi film koji se bavi time šta je to novinarstvo u Srbiji danas. Protagonistkinja je tabloidna novinarka koja želi da bude istraživačka novinarka. Brankica Stanković glumi samu sebe u filmu“, rekao je Filipović u „PopTok-u„.

Sve što je FIlipović rekao o filmu „Pored tebe“, pogledaje u videu na početku teksta.

Film je još u produkciji izazvao pažnju svetske štampe, zbog uloge baka Vere, koju tumači britanska glumica i dobitnica BAFTA nagrade Miriam Margolis (Hari Poter, Doba nevinosti, Crna guja…).

BONUS VIDEO: Nenad Kulačin u PopToku – kako živi i zašto je morao da ostane u Srbiji nakon pretnji smrću