Erik Zemur, francuski predsednički kandidat krajnje desnice, napadnut je tokom prvog predizbornog skupa koji je održao u Parizu.

U momentu kada se Zemur probijao kroz gomilu koja se okupila u glavnom gradu Francuske, nepoznati muškarac je skočio na njega i uspeo da ga zgrabi za vrat.

Zemurovo obezbeđenje je odmah reagovalo i odvojilo napadača od kandidata za predsednika zemlje.

POGLEDAJTE JOŠ:

Zemurov skup izazvao je veliku pažnju javnosti, koja je negodovala zbog njegove kandidature. Nekoliko stotina ljudi okupilo se u Parizu da osudi „rasistički“ diskurs ekstremnog desničara Zemura. On je već dva puta osuđen zbog rasne mržnje, a sada tvrdi da želi samo spas Francuske i njenih vrednosti, koje su navodno pod pretnjom imigracije i islama.

Sa uzdignutom pesnicom i uzvicima „Zemure odlazi, Pariz nije tvoj“, demonstranti su se okupili u četvrti Barbes, gde živi velika zajednica poreklom iz Magreba i posle su se uputili ka parku Vijet na severu Pariza, gde je Zemur prvobitno trebalo da održi svoje prvo veliko javno okupljanje.

Zemurov miting je na kraju prebačen u Vilpant, mesto oko dvadeset kilometara od Pariza zbog protesta i iz bezbednosnih razloga, navelo je njegovo okruženje.

Predsednički izbori, na kojima će Emanuel Makron tražiti drugi mandat, održaće se u aprilu sledeće godine.

BONUS VIDEO Makron pogođen jajetom

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram