Ilustracija: EPA-EFE/MATT PATTERSON

Vozač školskog autobusa u Teksasu suspendovan je nakon što je u sredu umalo udario u troje dece koja su prelazila ulicu nekoliko trenutaka nakon što su izašli iz vozila.

Bliski susret snimila je kamera, a užasnuti roditelji su svedočili ovom prizoru – uključujući i majku koja se može čuti kako viče svojoj maloj ćerki da se skloni s puta dok je autobus išao prema njoj i dečaku, prema snimku do kojeg je došao Foks 4.

„Za ime Boga!“, frustrirana mama viče na snimku.

Treće dete, koje je trebalo da stane ispred autobusa, krenulo je unazad da izbegne pretnju.

„Nisam bio ni 20 metara udaljen od njega, i ne bih mogao da mu pomognem“, rekao je Met Mekormik, koji je dolazio po sina posle škole, za lokalni magazin.

Mekormikov sin, 6 godina, na snimku je obučen u zeleno.

„Kada sam znao da je dobro, bio sam više uznemiren od bilo čega drugog, što je neko mogao da dozvoli da se to dogodi“, dodao je.

Dečakov otac je istog dana podneo žalbu Nezavisnom školskom okrugu Denton, severno od Dalasa, i priložio video.

PROČITAJTE JOŠ:

On tvrdi da je okrug odgovorio mejlom sa osnovnim informacijama o incidentu, ali nije pružio nikakvo objašnjenje zašto je vozač umalo pregazio njegovo dete.

„Srećom, ništa mu se nije dogodilo, ništa se nije dogodilo drugoj deci, svi su potpuno dobro osim emocionalnih stresova“, rekao je tata i dodao da nije zadovoljan kako je Nezavisni školski okrug Denton rešio incident.

Vozač je od tada suspendovan, navodi TV stanica, dok okrug nastavlja istragu.

„Oni ne znaju šta rade kada je u pitanju zapošljavanje vozača“, rekao je Mekormik.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar