FOTO: EPA-EFE/KIM LUDBROOK

Veruška Nel (19) brutalno je upucana u glavu nakon što je 17. avgusta otvorila vrata svojim napadačima u svom stanu u Gkeberhi u Južnoj Africi.

Prema pisanju lokalnih medija, uljezi su više puta otvorili vatru i zadali joj poslednji udarac u stomak pre nego što su joj ukrali telefon i pobegli sa lica mesta.

Veruška je hitno prebačena u bolnicu nakon što ju je komšija pronašao kako bespomoćno leži u krvi. Navodi se da je imenovala ljude koji stoje iza zločina dok se borila za život u bolnici. Bila je hospitalizovana pet dana pre nego što je pala u komu i umrla 22. avgusta.

Njena mama Džeki je rekla za Njuz24: „Jedva je čekala da dođem do nje i rekla mi je tačno ko je ovo uradio. Poznavala ih je. Uopšte ih nije bilo briga za njen život“.

Navodno je trebalo oko 12 sati da Verušku pronađe njen komšija, navodi Metro. Tokom poslednjih dana, kaže se da je više puta identifikovala muškarce svojoj porodici i istražiteljima.

Njena mama je rekla za IOL: „Kada bi zaspala, vrištala bi i budila se dozivajući ih. Bila sam potpuno histerična – svi su je voleli. Ko bi želeo da je ovako povredi?“

Portparol policije Prisila Naidu potvrdila je da je pokrajinsko odeljenje za istragu organizovanog kriminala pokrenulo istragu ubistva, sugerišući da je napad mogao biti povezan sa bandom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Mlada devojka je preživela dovoljno dugo da bi je otkrio zabrinuti komšija koji je odmah kontaktirao vlasti i njenu porodicu“, rekla je ona. „Osumnjičeni nisu uhapšeni i Pokrajinska istraga organizovanog kriminala (istraga bandi) vodi slučaj ubistva i pljačke“, dodala je.

Južna Afrika je ranije bila proglašena za jednu od najopasnijih zemalja za žene. Godine 2019., prema Indeksu opasnosti za žene, proglašena je najgorom zemljom na svetu za žene solo putnice. Lokalna organizacija za borbu protiv rodno zasnovanog nasilja Vomen for Čejndž osvrnula se na tragediju na društvenim mrežama.

„Leti visoko, sestro“, napisali su. Drugi su odali počast Veruški na njenoj Fejsbuk stranici. Jedna osoba je napisala: „Šta se desilo sa ovom prelepom mladom damom!?? Bože sačuvaj naše najmilije od užasa svih ovih ubistava! Neka počiva u večnom miru. Saučešće svim njenim najmilijima.“ Drugi je prokomentarisao: „Počivaj u miru lepa damo.“

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar