Krim, Rusija, Ukrajina, rat, eksplozija, vojnik, tenk,
Foto: Printscreen/Twitter/Gurbaksh Singh Chahal/Ihor Tkachov / AFP / Federico Quintana / Sipa Press / Profimedia

Na društvenim mrežama objavljeni su prvi snimci eksplozija koje su se tokom noći dogodile na Krimu. Prema izveštajima ukrajinskih medija, granatiran je aerodrom pod ruskom kontrolom.

Pozivajući se na ruske i ukrajinske telegram kanale, mediji navode da su se u noći između srede i četvrtka čule snažne eksplozije u gradu koji je pod kontrolom Rusije.

Kasno noćas granatiran je grad Džankoj na Krimu, gde su prijavljene eksplozije. Pored toga, ističe se da je pogođen i tamošnji aerodrom, koji takođe kontrolišu Rusi.

Sada su objavljeni i snimci eksplozije na aerodromu, a Ukrajina je navodno za ovaj napad koristila bespilotne letelice.

Zbog nedavnih dešavanja u Poljskoj, kada su dve rakete pale na tamošnju teritoriju i ubile dvoje ljudi, mnogi su ocenili da je granatiranje Krima osveta Ukrajine.

Naime, američki predsednik Džozef Bajden i čelnici NATO saveza saopštili su da su na teritoriju Poljske pale ukrajinske rakete, koje su ispaljene da bi presrele ruske.

Vladimir Zelenski je ove tvrdnje žestoko demantovao i tražio da Ukrajina ima pristup istrazi, ali je taj zahtev odbijen.

POGLEDAJTE JOŠ:

Putinova osveta

Međutim, kako je tokom noći granatiran Krim, ruske snage su odgovorile od ranog jutra. Guverner Kijevske oblasti Oleksij Kuleba rekao je da protivvazdušna odbrana pokušava da obori ruske rakete koje su  usmerene ka Kijevu.

Pored toga, na meti se našao i ključni lučki grad Odesa. Za sada nema više detalja o eventualnim žrtvama ili materijalnoj šteti, ali je Odesa pod granatama od jutros.

Nekoliko ukrajinskih regiona je u stanju pripravnosti zbog raketnih udara.

BONUS VIDEO Oblast u Poljskoj pogođena raketom