Tyler Lindley Foto:Family Handout / PA Images / Profimedia

Ljubomorni mladić iz Velsa koji je pred majkom "iskasapio" svog brata i izbo ga kuhinjskim nožem, osuđen je na doživotnu robiju.

Tajler Lindli je više puta zabijao sečivo u vrat i grudi Kamerona Lindlija u bašti kuće njihove mame dok se njegov stariji brat borio za život.

Kameron je zadobio užasne rane u napadu i preminuo na licu mesta uprkos hitnoj pomoći policajaca i bolničara, prenosi Vels onlajn.

Lindli je u četvrtak osuđen na doživotni zatvor sa minimalnim rokom od 18 godina pre nego što može da podnese zahtev za puštanje na slobodu, iako će Odbor za uslovni otpust odlučiti da li je bezbedno da bude pušten.

Sudija Tomas je rekao da se u Lindlijevom slučaju možda neće smatrati sigurnim da bude pušten na slobodu.

Sud u Svonsiju je čuo kako Tajler Lindli, koji sada ima 20 godina, ima dugu istoriju poremećenog i izazovnog ponašanja i da je više puta pretio životu svog starijeg brata, kojeg je smatrao „zlatnim detetom“ koje ima svu majčinu ljubav.

Majkl Džons KC, za tužilaštvo, rekao je da su mladi Tajler i Kameron stavljeni u registar za zaštitu dece i da su potom smešteni zajedno u hraniteljsku porodicu.

Rekao je da je tokom Tajler tokom detinjstva pokazivao „problematično ponašanje“ i u školi i u hraniteljskim porodicama i da je bilo intervencija brojnih agencija i službi za mentalno zdravlje.

Sud je čuo da je 8. septembra prošle godine bilo porodično okupljanje u kući u Treforisu u Betvsu, u srednjem Velsu, i da su nakon što je šira porodica otišla oko 18.30, Kameron, Tajler i njihova majka zajedno večerali.

Na televiziji su gledali vest o kraljičinoj smrti, dok je majčina unuka spavala na spratu.

Tužilac je rekao da je tokom večeri Tajler otišao po cigaretu, a majka je kasnije prijavila kako je videla svog sina na vratima kuhinje.

Rekao je da je Tajler zatim odabrao najveći nož iz bloka noževa u kuhinji, „nasmejao se“ i izvinio se Kameronu, a zatim sečivom bacio na svog brata.

Usledila je borba između brata i majke koja je pokušavala da stane između njih, a Kameron je potom pobegao u prednju baštu ali ga je Tajler pojurio.

Sud je zaključio da se smrtonosni napad dogodio u vrtu kada je Tajler više puta ubo nožem 22-godišnjeg Kamerona u vrat i grudi dok je Kameron pokušavao da se zaštiti od udaraca. Napad je izveden pred njihovom majkom koja je potom zaključala vrata iz straha da će Tajler doći po nju i njenu usnulu unuku.

Pozvana je policija, a Tajler je uhapšen na trotoaru ispred kuće, ruku oblivenih krvlju.

Kameron je pronađen kako leži nereagujući na travnjaku u odeći natopljenoj krvlju. Sud je konstatovao da i pored hitne medicinske pomoći prvo policajaca, a potom i hitne pomoći student nije mogao biti spasen, te je u 21.10 proglašen mrtvim. Krvlju umrljan kuhinjski nož sa oštricom dugačkom 21 cm pronađen je u bašti.

PROČIAJTE JOŠ:

Majka dečaka je kasnije rekla policiji da misli da je motiv napada bila ljubomora, i rekla je da veruje da je Kameron pobegao iz kuće kako bi odvukao Tajlera od nje kako bi je zaštitio.

Obdukcijom Kameronovog tela pronađeno je 19 uboda nožem na vratu, grudima i gornjem delu leđa, uključujući „zjapeće povrede“ na vratu koje su presekle arterije i larinks. Bilo je i više odbrambenih posekotina na rukama.

Tajler je prvo odveden u bolnicu, a zatim u policijsku stanicu u Amanfordu, gde je rekao da su ga „glasovi naterali da to uradim“ i da je hteo da ubije svog brata, ali nije želeo da pati, i počeo da priča o Kameronu.

Kasnije je policiji dao pripremljenu izjavu u kojoj je rekao da ga je brat udario i da se on branio, te da nije imao nameru da svom bratu nanese bilo kakvu štetu. Dalje je rekao da Kameron ima svu majčinu ljubav.

U izjavi Tajlerove i Kameronove sestre Šelbi koju je sudu pročitala mlađa advokatica tužilaštva Karina Hjuz, rekla je da nikada neće moći da shvati šta se dogodilo. Rekla je da je Kameron bio „dobar, brižan, ljubazan mladić“ koji je imao svetlu budućnost pred sobom, a opisala ga je kao „voljenog i čistog“ i koga su obožavale njegove nećake.

Tajler Lindli, iz Grouvs Rouda, Nit, ranije se izjasnio krivim za ubistvo kada se pojavio na optuženičkoj klupi radi izricanja kazne. On ima dve ranije osuđujuće presude iz maja 2022.

Optuženi je nekoliko puta prekidao saslušanje glasnim ispadima sa optuženičke klupe, a u jednom trenutku ga je sudija udaljio iz sudnice. Dozvoljeno mu je da se vrati u sud da čuje svog advokata kako govori u njegovo ime i da čuje izricanje kazne.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar