Južna Afrika Foto:EPA-EFE/STR

Dvojica muškaraca suočena su sa višestrukim optužbama za pokušaj ubistva u Južnoj Africi nakon što se oko 90 dece razbolelo od konzumiranja mafina sa drogom.

Zvaničnici su rekli da su deca kupila mafine od uličnog prodavca na putu do osnovne škole Pulamadibogo, severozapadno od Pretorije.

Veliki broj njih je odveden u bolnicu zbog mučnine, bolova u stomaku i povraćanja, a tri devojčice su i dalje u bolnici.

Dvojica osumnjičenih, starih 21 i 19 godina, optuženi su za pokušaj ubistva.

Odeljenje za obrazovanje pokrajine Gauteng saopštilo je da su nastavnici pozvali hitnu pomoć nakon što su primetili da su deca počela da se „čudno ponašaju“ na času.

U saopštenju se navodi da je incident izazvao veliku zabrinutost roditelja za bezbednost svoje dece.

Policija, koja radi toksikološki izveštaj kako bi potvrdila da li je korišćen kanabis, kaže da je više od 90 učenika dobilo mafine i imalo „ozbiljne bolove“.

Pročitajte još:

Svi su poslati u obližnje medicinske ustanove, 87 je pušteno, a samo tri učenice su i dalje u bolnici gde dobijaju neophodnu medicinsku pomoć, navelo je Ministarstvo prosvete.

Policija je imenovala osumnjičene, a to su Ofentse Maluleka (21) i Amukelani Niulunga (19).

Oni su se juče pojavili pred sudom u Sošanguveu, a optuženi su po devet tačaka za pokušaj ubistva, „zbog prodaje deci mafina sa supstancom sa opojnim dejstvom“.

Njima je određen pritvor do ročišta o eventualnoj kauciji.

BONUS VIDEO Ohajo: Policajac usmrtio trudnicu na parkingu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar