Foto: Facebook, Privatna arhiva

Portal Index.hr objavio je poruke koje je, prema saznanjima portala, razmenjivala usmrćena devojka iz Hrvatske Mihaela Berak (21) s policajcem Markom Smažilom (27), kao i poruke koje je slala prijateljici o njemu.

Policajac je u sredu uveče iz službenog pištolja usmrtio devojku u stanu u Osijeku. Policija je prvo tvrdila da se radilo o pucnju iz nehata, koji je ispaljen prilikom „nemarnog rukovanja oružja“, ali tužilaštvo ga je osumnjičilo za ubistvo.

Kratko se poznavali

Iz poruka proizlazi da su se znali vrlo kratko, za šta je Index.hr neslužbeno dobio potvrdu i iz policije. Intenzivno su se, sudeći iz poruka, dopisivali oko nedelju dana. Skrinšotove je Mihaela, prema informacija kojima portal raspolaže, slala svojoj prijateljici.

Žalila se, sudeći prema skrinšotovima, da mladi policajac „drami“ i da je posesivan, iako se kratko poznaju.

Te poruke su poslate su u ponedeljak.

Poruke otkrivaju i da policajac i devojka uopšte nisu bili u vezi?

Poruke sugeririšu i da njih dvoje nisu bili u vezi, suprotno onome što se prvotno mislilo.

U subotu 9. septembtra, prijateljica je primila sledeću poruku: „Nervira me jer stalno traži neku potvrdu da je on meni dovoljan, da sam ja s njim ovo ono sretna, šta ja znam bokte, ko da smo u vezi.“

Prijateljica pita: „Ček koliko dugo vi pričate“, a odgovor glasi: „Četiri dana.“

„Ako te neka cura bude pitala za njega, molim te, reci da beži“

U ponedeljak stižu još određenije poruke.

„Ako te ikad neka cura bude pitala sa Šmazila, molim te reci da beži. Ja sam se uverila“, neke su od poruka koje je primila Mihaelina prijateljica.

Za policajca u porukama piše da je opsesivan, posesivan i manipulativan. U porukama stoji i da „nije normalan, čist u glavi“.

„Ja sada ovo kažem, ne kažem da ga uvredim ili ponizim, ali ja stvarno mislim da on nije normalan, čist u glavi. Da je opsesivan, posesivan, poremećen. Manipulativan najviše“, stoji u porukama.

U porukama piše da policajac pravi dramu ni iz čega

U porukama se navodi i da je „napravio dramu“ i prijateljici se ukazuje da mu pogleda Instagram. Ispod toga je poslan navodni screenshot s Instagrama policajca, na kojem je u opisu profila poruka: „Never revenge, let them realize!!!“ (Nikad osveta, neka sami shvate!!!).

Među porukama je i sledeća poruka koju je navodno poslala Mihaela „Posvađali smo se juče i rekla sam da se više ne želim viđati s njim. I onda je on ovo sve napravio“, stoji uz screenshotove s Instagrama.

Jedan od screenshotova je onaj s prethodno spomenutom rečenicom s Instagrama.

Što je navodno pisao policajac Mihaeli

Na screenshotovima koje su navodno razmenjivali Mihaela i policajac pak ona piše kako ne može da veruje da on pravi dramu bez razloga i ni iz čega.

„Mihaela ne radim dramu ako sam rekao da sam sada posvećen samo tebi onda je tako“, navodno piše policajac.

„Ne želim te smetati, ali stv si super cura i uživam u tvom prisustvu. Neću ti više pisati, kada se budeš htela videti ili čuti tu sam“, takođe je među porukama.

Među porukama je i sledeće: „Rekao sam ti da mi to ne radiš ali dobro sama biraš. Neću ti se više javljati i gotovo ako stv smatraš da mi ti nisi dosta. Ćao!!“

Skrinšotovi su prema informacijama Index-a predati osiječkoj policiji

Prema saznanjima Index-a, screenshotovi ovih WhatsApp poruka dostavljeni su osiječkoj policiji, no osoba koja ih je dostavila nije dobila nikakvu povratnu informaciju. Policija poruke ni službeno ni neslužbeno nije spominjala.

Foto: Ajdin Kamber/Shutterstock

Index je pokušao da dobije potvrdu iz policije da osečki kriminalisti raspolažu porukama, ali bez uspeha.

Uznemirujuće glasovne poruke

Index poseduje i nekoliko glasovnih poruka za koje nam je osoba koja je poznavala Mihaelu potvrdila da je na njima Mihaelin glas.

U njima se žali na poruke koje joj šalje 27-godišnji policajac i govori da intenzivnije komuniciraju tek nekoliko dana.

„Jednostavno ne možeš to pisati (…) Odjednom te poruke. To je onaj klasičan školski primjer (…) Klasičan love bombing. Ja to ne pušim. Jednom u životu sam to popušila i nije mi bilo dobro, oporavljala sam se mjesecima. Ovaj puta ja to ne…“, rekla je.

U drugoj poruci prepričava kako je otišla do policijske stanice i videla se s policajcem. „On meni nije ništa rekao, već me tako jako zagrlio. Znači katastrofa… Mislim nije katastrofa, već onako užasno me jako zagrlio. Znaš onako kad osjećaš… Ja sam tako znala zagrliti bivšeg dečka kad sam mislila da ćemo prekinuti ili tako nešto. Tako je on mene. Tako jako i drugo me jučer zagrlio“, govori u glasovnoj poruci.

Foto: Shutterstock/Robson90

Advokat policajca: Nemam informacija o sadržaju poruka

Index je o porukama upitao Marka Pleša, branitelja osumnjičenog policajca Marka Smažila.

„Ja nemam nikakvih saznanja o sadržaju poruka. Tek sam čuo da postoje navodne WhatsApp poruke, ali nemam nikakvih informacija o sadržaju tih poruka ni o njihovoj autentičnosti“, rekao je advokat Pleš za Index.

PROČITAJTE JOŠ

Novinarsi su ga pitali i jesu li iz policije pitali o tim porukama.

„Ne, nisu pitali“, rekao je.

Podsetimo, policija je policajca osumnjičila za blaže kazneno delo dovođenja u opasnost opšteopasnom radnjom ili sredstvom iz nehata, no tužilaštvo ga je brzo osumnjičilo za kazneno delo koje se 27-godišnjaku stavlja na teret.

BONUS VIDEO Ubistvo u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar