Foto:ptintscreen/skopje1.mk

Makedonski tužilac Gavril Bubevski je na konferenciji za novinare povodom ubistva 14-godišnje Vanje G. i Panče Žežovskog iz Velesa otkrio da je Vanja kidnapovana sa ulaza u zgradu u kojoj je živela. Kako je naveo, otmičari su se uplašili kad je majka izašla u javnost i zatražila pomoć i zbog toga su maloletnicu ubili.

„Otac je učestvovao u davanju instrukcija kada će devojčica sama izaći, ali ne sumnjamo da je počinio najteže krivično delo. Imao je određenu komunikaciju sa članom grupe koji je u bekstvu. Svi umešani su identifikovani. Saslušana su trojica osumnjičenih. Imamo priznanje o toku događaja, ko je šta radio i ko je za šta bio zadužen. Reč je o dva krivična dela, otmici radi zarade i ubistvu“, naveo je tužilac.

Foto:preuzeto sa Facebook.com/zorica.gjorcevska

POGLEDAJTE JOŠ:

Bubevski kaže da je postupak za oca Vanje u fazi istrage.

„Mora biti određen pritvor da bi se sve dokumentovalo. Uspaničili su se jer im je već postalo jasno da se stvara panika i da je angažovana policija, pa su odlučili da ubiju devojčicu. A nije nam jasno da li je motiv bio lični interes. Ne znamo sve tačno, ovo je iz njihovih izjava. Priču treba detaljno potvrditi“, rekao je Bubev, prenosi skopjeinfo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare