Foto: Profimedia, EPA/EFE

Ukrajinske vlasti saopštile su da su ukrajinske snage opkolile više od 1000 ruskih vojnika u regionu Hersona na jugu Ukrajine, prenosi Hina.

Savetnik ukrajinskog predsednika Oleksij Arestovič rekao je da su ruski vojnici u petak opkoljeni blizu sela Visokopila nakon što u četvrtak nisu uspleli da probiju ukrajinske odbrambene linije. Rojters nije mogao nezavisno da proveri informacije sa fronta.

Ukrajinska vojska nedavno je pokrenula nekoliko kontraofanziva protiv ruskih snaga u regiji Herson, koja je uglavnom pod kontrolom Moskve od početka invazije u februaru. Herson je proteklih meseci bio poprište antiruskih demonstracija, pa i napada na zvaničnike koje je u tom području imenovala Moskva, prenosi Index.hr.

„Ukrajinska vojska gađala hidroelektranu kod Hersona“

Ukrajinska vojska ispalila je najmanje sedam granata u oblasti hidroelektrane Hakovka u regionu Herson, saopštila je danas vojno-civilna administracija te oblasti, koja je pod ruskom kontrolom, prenosi Tanjug.

PROČITAJTE JOŠ:

„U 5.07 po moskovskom vremenu, oko sedam granata je pogodilo oblast oko hidroelektrane. Mogao se videti dim u oblasti hidroelektrane, koja je bila meta“, rečeno je iz lokalne pres službe za TAS S.

Prošle noći, ukrajinska vojska je takođe napala most preko reke Ingulec kod sela Darjevka u regionu Herson, dodaje se u saopštenju.

Zamenik vojno-civilne administracije regiona Herson Kiril Stremousov rekao je za TAS S da je ukrajinska vojska koristila američke HIMARS sisteme tokom raketiranja.

BONUS VIDEO: Rusija objavila snimke uništavanja HIMARS i HARPUN sistema Ukrajinske vojske

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare