Foto:profimedia.rs

Rusija je jutros saopštila da je Ukrajina ispalila projektil prema Moskvi i napala Krim s 42 drona. To je jedan od najvećih dosad koordinisanih ukrajinskih vazdušnih napada na teritoriji pod kontrolom Rusije. Ruske snage protivvazdušne odbrane uništile su 42 bespilotne letelice koje je lansirala Ukrajina iznad Krimskog poluostrva i jednu raketu iznad regije Kaluga rano u petak, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je saopštilo i da su devet bespilotnih letelica uništile snage protivvazdušne odbrane, dok su 33 onesposobljene i srušile su se iznad Krima ne dostignuvši svoje mete. Rusija je anektirala poluostrvo od Ukrajine 2014. godine.

Mihail Razvožajev, guverner lučkog grada Sevastopolja na Krimu, objavio je na Telegramu da je više dronova uništeno iznad rta Hersones u predgrađu Sevastopolja.

Ranije je ministarstvo odbrane saopštilo da je oborilo raketu koju je lansirala Ukrajina iznad regije Kaluga, koja se graniči sa regijom Moskve.

Nema trenutnih izveštaja o žrtvama ili šteti u napadima za koje je Rusija okrivila Ukrajinu.

Pročitajte još...

Broj lansiranih dronova bio je jedan od najvećih u nizu sličnih napada.

Ukrajina gotovo nikada javno ne preuzima odgovornost za napade unutar Rusije ili na teritoriju pod kontrolom Rusije u Ukrajini, ali je poslednjih meseci govorila da uništavanje ruske vojne infrastrukture pomaže kontraofanzivi Kijeva.

Eksplozije su se tokom noći čule u ruskoj Tulskoj i Kaluškoj oblasti. Moskovski aerodromi privremeno su obustavili rad. Na društvenim mrežama objavljeni su i snimci i fotografije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar