Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski Foto:Tanjug/Ukrainian Presidential Press Office via AP

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je izjavio da ukrajinske snage nanose "najveći udarac ruskoj vojsci poslednjih decenija". Zelenski je danas objavio novo obraćanje naciji na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ:

On kaže da je ruska vojska pretrpela najveće gubitke u poslednjih nekoliko decenija – tvrdeći da je 31 ruska bataljonska taktička grupa sada onesposovljena za borbu i da su Rusi izgubili 360 tenkova.

Zelenski je dodao da se grupe ruskih trupa predaju ukrajinskim snagama, ali da Rusija sada regrutuju borce, rezerviste, regrute i plaćenike da „bojno nadmaše“ ukrajinske snage, prenosi CNN.

„Koriste teror da nas slome, da slome našu veru u pobedu Ukrajine, uveren sam da neće uspeti“, rekao je Zelenski.

Obraćajući se gradi Marijupolju, Zelenski je rekao da će ukrajinske snage garantovati prekid vatre duž koridora za evakuaciju iz grada.

Ukrajinski predsednik zahteva da se odmah oslobodi gradonačenik Melitopolja Ivana Fedorova, kojeg su kako se izveštava, otele ruske snage.

„Čuješ li, Moskvo? Ako 2000 ljudi demonstrira u Melitopolju protiv okupacije, koliko ih je u Moskvi protiv rata? Tokom noći sam razgovarao sa našim partnerima o situaciji sa našim gradonačelnikom. Naš zahtev je jasan: on mora biti pušten odmah…“, rekao je Zelenski.

Zeleneski kaže da Ukrajina sarađuje sa Evropskom komisijom na ubrzavanju svog članstva u EU.

BONUS VIDEO: Dnjepar u plamenu posle napada ruske vojske

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare