Foto: Shutterstock

Učiteljica osnovne škole u Seulu osuđena je za zlostavljanje dece zbog javnog ponižavanja učenika, navodi koreaherald.com.

Središnji okružni sud u Seulu osudio je učiteljicu na šest meseci zatvora i dve godine uslovno zbog kršenja zakona o kažnjavanju zlostavljanja dece. Sud je takođe naredio učiteljici da pohađa 40-satno predavanje o prevenciji zlostavljanja dece i odredio dvogodišnju zabranu zapošljavanja u bilo kojoj ustanovi koja se bavi decom, navodi koreaherald.com.

Od avgusta do novembra 2019, predavač je prisiljavao učenika da u više navrata izgovara odeljenju korejsku izreku, „lonac koji zove čajnik crnim“, kao kaznu za primedbu koju je učenik izneo, a za koju nastavnik smatra da je neumesna.

Takođe se tereti za sramoćenje učenika koji je uhvaćen da priča učitelju iza leđa. Učiteljica je navodno pitala ostale kolege iz razreda treba li učenika disciplinski kazniti, navodi koreaherald.com.

Sud je neprikladne primedbe i postupke definisao kao „emocionalno zlostavljanje koje šteti mentalnom zdravlju i razvoju žrtava male dece“. Dodaje se da su žrtve pretrpele značajnu količinu emocionalnog stresa i šoka.

***

BONUS VIDEO: Tragedija u Selu na proslavi noći veštica, raste broj poginulih

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar