Foto:Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Rusija je danas izvela raketne udare na Kijev i Harkov u kojima su, prema dosadašnjim informacijama, pet osoba je ubijeno, a 40 povređeno, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Pričinjena je i materijalna šteta na infrastrukturnim objektima. U seriji ruskih udara na Harkov jutros poginule su dve žene, saopštio je načelnik Oblasne vojne uprave Oleg Sinegubov, prenosi Ukrinform.

Foto:Tanjug/Kyiv Regional Military Administration via AP

Kako je saopšteno, oko 7.15 sati po lokalnom vremenu u Harkovu je odjeknulo najmanje osam eksplozija. To je bio drugi napad na Harkov tokom današnjeg dana, pošto je prethodno oko četiri sata ujutro došlo do serije udara, navodi Ukrinform.

Foto:Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Prema preliminarnim podacima, oštećena je stambena zgrada i civilna infrastruktura. U Kijevu je u napadima povređeno sedam osoba, saopštile su ukrajinske vlasti.

Pročitajte još...

Sergej Popko, šef vojne administracije Kijevskog regiona saopštio je ranije da su sistemi protivvazdušne odbrane angažovani na odbijanju ruskog raketnog napada. Svedoci Rojtersa su rekli da su čuli nekoliko talasa eksplozija u Kijevu i oko njega.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar