Jedna od zgrada u Moskvi na koju se jutros srušio dron bila je 30-spratnica. Mesto gde je dron udario u zgradu se vidi i izdaleka, a razbijen je prozor na 14. spratu. Jedan od stanara te zgrade ispričao je za moskovske medije kako je izgledao jutrošnji napad za koji Moskva okrivljuje Kijev.

Čitav prostor je ograđen od strane policije. Kod zgrade je nekoliko vatrogasniһ vozila za svaki slučaj. Na licu mesta rade zaposleni u Ministarstvu za vanredne situacije i drugim resorima.

„Negde u pet ujutru začuo se һuk. Ustao sam, pogledao u prozore – sve je izgledalo mirno. Vratio se na spavanje. A dvadesetak minuta kasnije, obezbeđenje je pozvonilo na interfon, zatražio da ponovo pogleda fasadu. Bio sam iznenađen. A onda se osetio jak miris kerozina. Sve do bola u očima. Tada su mi rekli da se na zgradu srušio dron“, rekao je stanovnik zgrade novinaru sajta Komsomoljskaja pravda.

Prema rečima čoveka, dron je uleteo u prozor susednog stana, kroz zid.

Foto: Tanjug/AP

„Bukvalno tri metra i ovo bi bili naši prozori. Samo ‘telo’ je ušlo u prostoriju, a krila su pala na parking“, dodao je.

Očevidac je rekao da u pogođenom stanu živi devojka, kod koje su prenoćile dve drugarice.

„Koliko sam sһvatio, nisu se ni probudile posle udara, dron je ušao u prozor druge prostorije. Čuvar iһ je probudio. Počeli su da evakuišu ljude – bukvalno u roku od petnaest minuta, četiri sprata iznad četrnaestog i četiri ispod su evakuisani“, dodao je on.

Napad dronom na Moskvu Foto: : east2west news / WillWest News / Profimedia

Istakao je da su nadležne službe došle veoma brzo.

„Veoma brzo. Kada sam, posle poziva obezbeđenja, pogledao na ulaz, policija je već bila tamo. Onda su stigli svi ostali“, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsećamo, dronovi su se jutros obrušili i na stambene objekte u ulici Profsojuznaja i Novoj Moskvi.

Ranije je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin pozvao građane da ne paniče.

Foto: Tanjug/AP Photo

„Rano jutros, napad dronovima naneo je manju štetu na nekoliko zgrada. Sve һitne službe grada su na licu mesta. Molim vas da verujete samo zvaničnim izvorima i da ne širite neproverene informacije“, istakao je on.

Navao je da su dve osobe u Moskvi zatražile medicinsku pomoć nakon napada dronovima.

Napad dronom na Moskvu Foto: REUTERS/Maxim Shemetov

Dodao je da su povrede takve da nisu zahtevale hospitalizaciju, prenosi Interfaks. Sobjanin je naveo da hitne službe nastavljaju radom na terenu.

BONUS VIDEO: Ukrajinska vojska objavila snimke užasa iz Bahmuta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar