Andrej Plenković Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ DARIO GRZEL

Premijer Hrvatske komentarisao je izbor Ivana Turudića za glavnog državnog tužica, rekavši da je nije bilo boljih kandidata od njega. Kada je reč o kompromitujućim porukama koje je Turudić razmenjivao sa okrivljenom bivšom gradonačelnicom Knina Josipom Rimac, kaže da su te poruke objavljene iz "političkih razloga".

POGLEDAJTE JOŠ:

“Ovo je pušteno iz isključivo političkih razloga. Ne da bi se sprečio izbor konkretnog kandidata, nego da bi ga privatna korespondencija diskreditovala, a nama politički naštetila. To je zla namera. Niko od nas nije Turudiću rekao da se kandiduje, sam se kandidovao. Mogao se kandidovati svako ko je hteo. Da se kandidovao neko bolji, možda bismo njega izabrali. Od ovih četvoro koji su se kandidovali, on je bio najbolji”, rekao je premijer Hrvatske i dodao:

„Ovde nije poenta Turudić, nego tajming puštanja, zlonamernog puštanja, tih poruka ne bi li se učnilia politčka šteta Vladi”, kaže Plenković na pitanja o puštanju u javnost SMS-ova koje je Turudić razmenjivao s Josipom Rimac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar