Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sigurnosna kamera snimila je šokantan trenutak kada su se putnički i teretni voz sudarili ispred Tempea u Grčkoj, ubivši i ranivši desetine ljudi.

Na osnovu onoga što se može videti na snimku, komercijalni voz koji se kreće ka Larisi i putnički voz koji je krenuo u 19:22 iz Atine nalaze se na istoj pruzi, kreću se brzinom od 166 km/h i ne mogu da izbegnu sudar.

Na snimku se prvo vidi mračan kadar, a kada dođe do sudara usledilo je nešto nalik na eksploziju koja je obasjala noćno nebo.

Prema podacima koji su se pojavili, čini se da je do nesreće došlo zbog pogrešnog rukovanja šefa stanice u Larisi koji je na deonici „ Larisa – Evangelismos” putnički voz usmerio na silaznu saobraćajnu prugu, zbog čega je on bio na istoj liniji kao i teretni voz, prenosi Protothema.gr.

Napominje se da je po celoj svojoj dužini železnička pruga koja povezuje Atinu sa Solunom dvostruka.

Izvinjavajući se u fazi preliminarne istrage, šef stanice Larisa, koji je uhapšen, navodno je prihvatio svoju kobnu grešku i pripisao je „lošem tajmingu“, a protiv njega je podneta prijava za teška krivična dela.

PROČITAJTE JOŠ:

Broj poginulih u železničkoj nesreći u Grčkoj porastao je na 40, saopštili su danas na brifingu predstavnici Vatrogasne brigade i policije.

Kako prenosi Ekatimerini, procenjuje se da će broj poginulih rasti.

Na lečenju su i 72 povređene osobe, od kojih je šest na intenzivnoj nezi.

Prethodno je grčka državna televizija ERT javila da se između 50 i 60 ljudi još vodi kao nestalo.

Do nesreće je došlo kada se međugradski putnički voz sa oko 350 putnika koji je iz Atine krenuo za Solun sudario sa teretnim vozom kod grada Larisa.

BONUS VIDEO: Snimci dronom jutro posle sudara vozova u Grčkoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar